Главная » 2022 » Грудень » 25 » Дрібнозаглиблений фундамент
12:39
Дрібнозаглиблений фундамент

Cтрічковий дрібнозаглиблений фундамент: остаточна обробка

Фінальним етапом виготовлення стрічкового фундаменту є зняття опалубки та його завершальна обробка. Про процес зняття варто поговорити докладніше.

Поява щілин або тріщин невеликих розмірів між фундаментом та опалубкою говорить про те, що цей фундамент вже досить "схопився". Відставання дощок опалубки від бічної поверхні фундаменту свідчить про віддачу фундаментом великої кількості води. Це вважається позитивною ознакою та сигналом до початку зняття опалубки.

В першу чергу, знімаються шурупи і куточки (кріплення), потім елементи, що підпирають і розклинюють. Далі витягуються опалубку та штирі і бруски, що фіксували в момент заливки. Наступним кроком є постукування по опалубці молотком або киянкою вздовж периметра фундаменту. Після обстукування всього пояса можна переходити до вилучення дощок. Можливо, потрібно ще трохи постукати молотком для цього. Якщо на цьому етапі виникли труднощі, можна скористатися лопатою, ломом або фомкою, проте тут слід пам'ятати, що фундамент ще сирий, і будь-який з цих інструментів може зашкодити йому.

Гарне заповнення стрічкового фундаменту без дефектів або пробок є можливим завдяки двом позитивним факторам: ретельне трамбування та нормальна консистенція розчину в ході процесу заливання.

Заливка добігла кінця, процес очищення стрічкового фундаменту від опалубки завершено. Залишилося лише прибрати наявні похибки та дефекти, тобто провести "невеликий косметичний ремонт". Після ліквідації всіх нерівностей фундамент можна вважати практично готовим.

Рекомендується збризкувати його прохолодною водою щодня протягом тижня, це дозволить набрати йому велику міцність і захистить від занадто швидкої втрати вологи, що особливо актуально за спекотної погоди.

Термін повного висихання фундаменту залежить від його маси та об'єму, а також від швидкості та кількості втрати вологи. Після того, як це сталося, фундамент може бути використаний за своїм прямим призначенням і можна починати кладку стін. У більшості випадків невеликі за розміром фундаменти висихають за два тижні, для великих фундаментів термін збільшується до місяця.

Просмотров: 2160 | Добавил: biuro | Теги: обробка, дрібнозаглиблений, стрічковий, фундамент | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar