Главная » 2023 » Січень » 24 » Фасади будинків у класичному стилі
21:18
Фасади будинків у класичному стилі

Уособленням образу людини може бути фасад його будинку. Дуже важливо правильно підбирати стилістику не лише внутрішнього оздоблення будинку, а й його фасадну частину, яка, у свою чергу, зможе передати світогляд і статус свого господаря. Різноманітність стилів застосовуваних в архітектурі безліч, але при виборі краще дотримуватися особистим настроєм та уподобаннями. Давайте розглянемо класичний стиль. Адже в самому слові класицизм (у перекладі з латинського "зразковий") закладено образ простоти та лаконічності.

Цей стиль завжди приваблював людей, які шукають стабільності та комфорту. Для архітектури у класичному стилі властиві колони, барельєфи, балюстради, парапети.

Фасад будинку в класичному стилі чудово вписується в будь-який ландшафт та архітектуру міста, переносячи нас в епоху вишуканості графських палаців та російських садиб ХVІІІ-ХІХ століть.

Варто врахувати, що для англійської класики властиво сухість і стриманість у декорі фасадів, а ось французький класицизм це схильність до помпезності, значності та штучного блиску.

Завдяки новим матеріалам облицювання, що відрізняються практичністю та довговічністю, з різною текстурою легко досягти сучасного класичного стилю, виділивши складні архітектурні елементи. А нові технології облицювання дають можливість не перевантажувати та обтяжувати будівлю.

Для оздоблення будівель у класичному стилі часто застосовують фасадну штукатурку, облицювання мармуром, гіпс. Актуальність класики за всіх часів буде на першому місці.

фасад будинок класика

Тому більшість власників заміських будинків віддають їй свою перевагу, демонструючи тонкий, вишуканий смак і соціальне становище, оскільки це показує схильність до кращих архітектурно-історичних екземплярів.

Часто вибір у бік класицизму здійснюється на етапі проекту будівлі, але іноді доводиться перетворювати однотипні будинки, які споруджувалися кілька років тому, щоб надати їм індивідуальності, застосовуючи при цьому різні панелі для фасаду та ліпнину.

Просмотров: 2191 | Добавил: biuro | Теги: класика, будинок, фасад | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar