Главная » 2019 » Серпень » 8 » Фен-шуй в інтер'єрі: управління кольором
08:28
Фен-шуй в інтер'єрі: управління кольором

Колір завжди мав великий вплив як на настрій людини, так і на її самопочуття. Коли мова йде про моду, красу або інтер'єр - заперечувати вплив відтінків на психологічний стан людини просто неможливо, інакше всі кольори б вибиралися з волі випадку, і у кожної людини не існувало б переваг щодо того чи іншого тону. Справді, існує безліч теорій, які стосуються цього питання, і щоб йти в ногу з останніми тенденціями в декоруванні інтер'єру, необхідно звернутися до порад професіоналів по фен-шуй.

Існують основні принципи, на які можна спиратися при виборі кольору і для покриття стін, і для меблів. Ці першочергові елементи дають можливість перетворити будинок в гармонійне і тепле гніздечко, де буде хотітися провести більшу частину вільного часу. Дизайн інтер'єрів, і особливо по фен-шуй, приділяє величезну увагу колірним рішенням, тому вміння їх вибирати і комбінувати дуже важливе.

Крім впливу на настрій, кольори також можуть допомогти в боротьбі з різними хворобами і недугами.

Червоний

За правилами фен-шуй, червоний - один з найбільш тривожних і імпульсивних відтінків, який може суттєво впливати на психічний стан людини. Тим, кому подобається підйом енергії, який забезпечує цей вогненний колір, варто використовувати його на стінах в приміщеннях, призначених для вправ і інших типів активної діяльності.

Червоний колір протипоказаний в спальні. Замість цього краще урізноманітнити ним вітальню або ті місця в будинку, які не призначені для розслаблення. Ванна і кухня є ідеальними для розміщення в них корисних аксесуарів.

Білий

Згідно з фен-шуй, білий є одним з найбільш частих кольорів, що впливають на роботу розуму. Чистота і невинність - ось головні принципи, які він уособлює. Цей колір стимулює творчу діяльність, тому дуже важливо застосовувати його в офісі і на кухні. Таким способом людина буде проявляти свою творчість в різних видах діяльності.

Одним з ключових понять при виборі білого кольору є декоративно-прикладне мистецтво. Тому любителі зробити що-небудь своїми руками можуть завершити інтер'єр кімнати і будинки в цілому, додавши світлі тони і прикраси, білі аксесуари і фіранки, а може навіть і меблі. З іншого боку, тим, у кого є проблеми з емоціями і вираженням почуттів, варто уникати білого кольору при декоруванні будинку.

Зелений

У цьому випадку мова йде про Елемент Дерева. Вважається, що зелений породжує зміни і пробуджує натхнення. Тому, зіткнувшись з його відсутністю, потрібно оточити себе і свою сім'ю стінами, меблями та іншими декоративними елементами зеленого кольору.

Цей відтінок допоможе пережити і дрібні неприємності, і складні ситуації, з яких, здавалося б, уже немає виходу. Бібліотека або домашній спортзал - це приміщення в будинку, що вимагають хоч краплі зеленого кольору. Одним з недоліків зеленого кольору для тих, хто ще вчиться, є те, що в приміщенні подібного кольору буде дуже складно сконцентруватися.

Синій

Відтінки синього дозволять домочадцям розслабитися. Це Елемент Води, що відображає безтурботну атмосферу моря. Як ванні кімнати, так і спальні будуть виглядати приголомшливо в цих тонах. Більш того, подібні оазиси допоможуть розслабитися і позбутися від депресії, яка насувається.

Всілякі відтінки синього кольору можуть підняти настрій в будь-яку хвилину, будь-то тканина, меблі або твори мистецтва, що прикрашають будинок. Більш темні тони створять атмосферу спокою і безтурботності, тоді як світлі тони будуть стимулювати ріст і розвиток.

Чорний

Додати будинку загадкової чарівності найкраще вийде, додавши акценти чорного кольору на стінах, на меблях і інших деталях. Будучи одним з додаткових Водних Елементів, він відображає і породжує впевненість. Хоча деякі вважатимуть це суперечливим твердженням, але чорний - це "новий білий", коли мова йде про декор. І офіси, і вітальні стануть для нього відповідними місцями, якщо їхні мешканці - шанувальники хай-тека і більш футуристичного дизайну.

Згідно з фен-шуй, чорного кольору варто уникати в дитячій кімнаті і на кухні. Краще використовувати його в розумній мірі, до того ж він стане хорошим помічником в справах, що стосуються кар'єри, особливо при ухваленні важливих рішень.

Фіолетовий

У різних культурах фіолетовий колір вважається королівським. Дійсно, фен-шуй також говорить про те, що він означає силу, владу і багатство. Отже, до цього кольору варто звертатися при наявності якихось сумнівів або при ухваленні важливого рішення. Ванна кімната і тренажерний зал можуть бути прикрашені цим кольором для пробудження натхненності.

Також фіолетовий колір можна використовувати при бажанні підвищити ефективність медитацій. Через його занадто сильний вплив не варто робити стіни повністю фіолетовими, проте приглушені тони цього кольору завжди залишаться популярними серед любителів альтернативних стилів дизайну інтер'єрів.

Просмотров: 2758 | Добавил: biuro | Теги: кольори, фен-шуй, інтер'єр, управління | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar