Главная » 2022 » Вересень » 2 » Оздоблювальний матеріал: види штукатурки та їх призначення
00:30
Оздоблювальний матеріал: види штукатурки та їх призначення

При ремонті або будівництві основною для отримання якісного кінцевого результату є робота штукатура. Адже штукатурка поверхонь дає основу для нанесення наступних оздоблювальних матеріалів. І тут важливим є вибір професійного фахівця.

Крім якісного виконання робіт, фахівці підберуть найбільш вдалий вид штукатурки. А типів цих робіт, що надаються штукатурами, багато. Розглянемо їх.

Види штукатурки

Монолітна штукатурка

Цей метод можна назвати класичним. Під час виконання цих робіт застосовуються штукатурні розчини. Монолітне, або як його ще називають - мокре, штукатурення ділиться на два типи:

  1. звичайна штукатурка. Застосовується для вирівнювання та підготовки поверхонь під нанесення наступних облицювальних матеріалів;
  2. декоративна штукатурка. Використовується у створенні певного виду та фактури поверхонь під загальний дизайн приміщення.

Головними перевагами даного методу є: довговічність, універсальність та мінімальна втрата простору. А до недоліків можна віднести вартість і більш тривалі терміни через те, що потрібне сушіння кожного шару.

Декоративна кольорова штукатурка

Цей вид штукатурки призначений для створення кольору та фактури поверхонь під необхідний стиль будівлі. Він застосовується для внутрішньої та зовнішньої обробки. Основною відмінністю цього виду робіт від монолітної штукатурки є склад суміші. Він включає барвник і пісок на кварцовій основі.

Кам'яна штукатурка

Цей метод сам є дизайнерським ходом при проектуванні. В основному його застосовують при обробці несучих частин будівлі, таких як колони, фундамент, кути і т.д. Основними наповнювачами штукатурного розчину є мармурова або гранітна крихта.

Цей вид штукатурки включає багато етапів, як з підготовки поверхні, так і самих робіт. І хоча його вартість досить висока, але результат дає ефектний зовнішній вигляд.

Терразитова штукатурка

Ще один вид декоративного оштукатурювання – терразитова штукатурка. Найчастіше застосовується для зовнішньої обробки будівель, а також театрів та спортивних залів. Особливістю таких робіт є отримання поверхні з ефектом колотого каменю.

Ця робота вважається найбільш трудомісткою. Вона включає кілька підготовчих процесів, і чотири етапи по нанесенню і обробці штукатурки.

Художня штукатурка

Художня штукатурка (сграффіто) в кінцевому результаті є малюнком або візерунком у вигляді рельєфного покриття. Такий результат одержують за допомогою нанесення кількох шарів різнокольорової штукатурки. У процесі видаляються частини попереднього шару, через що й виходить рельєфний візерунок.

штукатурка

Цей метод, при правильному використанні, добре доповнить будь-який дизайн приміщення.

Венеціанська штукатурка

Даний вид штукатурки, останнім часом, один із найпопулярніших. Це зумовлено неймовірним зовнішнім виглядом із візуальною глибиною поверхні. Такий результат досягається нанесенням безлічі найтонших шарів із поліруванням та залізненням кожного з них. До складу матеріалу входить акрилова основа з мармуровим борошном.

Суха штукатурка

Найбільш простий і швидкий спосіб оштукатурювання. Для цієї роботи застосовуються гіпсокартонні листи та оцинковані профілі, які виготовляються на заводі. Головним недоліком цього методу є велика втрата простору.

Разом з професійним штукатуром дуже легко підібрати необхідний вид даних робіт і втілити будь-який дизайнерський задум у життя.

Просмотров: 2184 | Добавил: biuro | Теги: штукатурка, матеріал, вид, оздоблювальний, призначення | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar