Главная » 2019 » Серпень » 5 » Штори класу люкс: нотка легкості, ніжності та романтики
16:20
Штори класу люкс: нотка легкості, ніжності та романтики

Штори класу люкс

Перша відмінність штор класу люкс від інших різновидів текстильної продукції подібного призначення - вони виготовляються на замовлення. Справжній клас люкс підбирається виходячи з:

  1. дизайну інтер'єру, виду карниза (класичний або ультрасучасний, ручної роботи, різьблений a la бароко, або електрокарниз з дистанційним управлінням);
  2. площі скління;
  3. навіть в залежності від виду з вікна.

Клас люкс - це робота професійних дизайнерів

Тканини для штор класу люкс підбираються з особливою ретельністю. Це аж ніяк не дешеві твори ткацького "мистецтва", але творіння провідних світових виробників. Зараз особливо популярні два різновиди штор - з мереживних тканин і з так званих палацових.

Мереживні штори

Мереживні штори - це нотка легкості, ніжності і романтики в приміщенні. Це додаткове світло і вишукана чарівність. Атмосфера затишку, яку створюють мереживні штори, і їхня прекрасна поєднуваність практично з усіма портьєрними, важкими тканинами, дозволяють застосовувати їх при першій-ліпшій нагоді в інтер'єрі - починаючи від класики і закінчуючи сучасним ультра-мінімалізмом.

Для мереживних штор можна порекомендувати тканини фабрики MortonYoung&Borland. Це шотландська компанія, яка вже більше століття виробляє мереживні тканини. Morton Young & Borland вважається світовим лідером у виробництві таких тканин, а особливу популярність продукції фабрики забезпечують не стільки оригінальні і елегантні малюнки, скільки сировина - мереживні тканини Morton Young & Borland виготовляються тільки з натуральних волокон (найчастіше - бавовна і шерсть). Якість, зрозуміло, на висоті.

Палацові тканини

Палацові тканини - це справжня "шторна" казка. Штори з палацових тканин надають інтер'єру домінуючу ноту розкоші та старовини. Для штор класу люкс використовуються не просто дорогі тканини (атлас, оксамит, плюш і т.д.), але тканини, прикрашені старовинними орнаментами. Наприклад, французька фабрика Zuber зберігає свої традиції ось уже два з половиною століття, а в її колекції понад сто тисяч справжніх старовинних орнаментів для тканин, виготовлених в XVIII-XIX ст. (Ці тканини вважаються історичними пам'ятками, вони - надбання Франції і знаходяться під охороною ЮНЕСКО!). Ось ці-то орнаменти і наносяться на тканини за унікальною технологією. Тож не дивно, що з тканин Zuber виготовляються штори справжнього класу люкс для багатих людей всього світу.

Для шанувальників інтер'єрів в англійському стилі найкраще підійдуть штори з тканин англійської фабрики Watts of Westminster. Ці тканини пофарбовані в "історичні" кольору (червоний Sarum - колір резиденції саксонських королів стародавнього Сарума, синій Canterbury - колір столиці англосаксонського королівства Кент, жовтий - колір китайської Імперії), використовується тільки натуральне волокно, а візерунки і малюнки розроблялися ще два століття тому знаменитими англійськими архітекторами Джорджем Фредеріком Бодл, Томасом Гарнером і Джорджем Гілбертом Скоттом мл. Тканини для штор від Watts of Westminster - це справжні палацові інтер'єри вікторіанської епохи, це - блиск золотих ниток, м'який, що струмує шовк, парадна пишність.

Для любителів справжньої старовини - тканини венеціанської фабрики Luigi Bevilacqua. Продукція еліт-класу виготовляється вручну на справжніх старовинних верстатах за старовинними технологіями. Саме на цій фабриці виготовляється легендарний венеціанський оксамит, який прославив Венецію ще більше, ніж канали. Секрету венеціанського оксамиту ось уже більше восьми століть, і він передається з покоління в покоління. Luigi Bevilacqua виготовляє цю дивовижну тканину з 1735 року.

Але клас люкс - це не тільки класичні традиції, "палацові" інтер'єри і вишукана розкіш минулих століть. Це ще й сучасні тканини, їх незвичайні поєднання, гра фактурами, щільністю, прозорістю - експерименти і колекції відомих брендових виробників тканин і дизайнерів.

Так колекції Elitis - це дивовижні поєднання льону і оксамиту, велюру і органзи, сітки і шкіри. Колекції Pierre Frey - це чаруюча гра кольору: класичний малюнок в тонах поп-арту, або приглушена тканина з "зістареною" фактурою, "курним" малюнком. Колекції Fadini Borghi, Boussac, Dedar і Decortex - це різноманітність фактур і кольорів, з їхньою допомогою можна не просто прикрашати інтер'єр, але створювати його.

Доповненням, останнім штришком, акцентом дизайну для штор класу люкс є відповідні аксесуари - кисті і бахрома, тасьма і різні підхоплення. Серед дизайнерів штор популярні європейські виробники аксесуарів: Watts of Westminster, Houles, Van Lathem.

Просмотров: 2603 | Добавил: biuro | Теги: штори, клас, люкс | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar