Главная » 2022 » Грудень » 29 » Склад газонної плитки: поради
12:29
Склад газонної плитки: поради

Хто б із нас не хотів би, щоб вулиці рідного міста, паркові зони, де любимо гуляти, територія на присадибній ділянці не були гарними та доглянутими, зручними і водночас безпечними. Іншими словами, всі ми хочемо бачити навколо себе лише впорядковану територію, щоб та радувала око. І слід зазначити, що переважно на зовнішній вигляд всіх названих територій впливає саме вибір покриття, яким вони викладені.

Погодьтеся, що тротуарна плитка завжди облагороджуватиме будь-яку територію, а газонні решітки не тільки захистять від витоптування зелень, але й дозволять доповнити ансамбль ландшафтного дизайну. Наші фахівці кажуть, що благоустрій територій у містах та на ділянці найкраще робити з бетонними покриттями.

По-перше, якщо брати той же газон, бетонні решітки ніколи не "постаріють", їхній вигляд завжди буде дуже красивим і привабливим. По-друге, бетон є екологічно чистим матеріалом, який ніколи не завдасть шкоди газонній траві. По-третє, газонні ґрати дозволять зберегти зовнішній вигляд газону протягом тривалого часу! І тут постає цілком закономірне питання: "чому так відбувається?". Відповідь криється у складі газонної плитки з бетону, отже, власне у складі самого бетону. Саме про це ми сьогодні й хотіли б поговорити.

Бетон має досить багато різновидів. Зокрема, при виробництві тротуарної та газонної плитки можуть використовуватись одразу кілька видів бетону, залежно від умов його експлуатації. Наприклад, на присадибній ділянці, де, як ви самі розумієте, прохідність занадто висока, резонно використовувати менш якісний бетонний склад для плитки, так як його міцність не настільки велика, щоб справлятися з великим навантаженням.

У той же час такий бетон відрізняється невеликою вартістю порівняно з більш міцними аналогами. А от у людних місцях, у парках, у зонах відпочинку, краще використовувати для газонної плитки міцніші склади, які впораються з великими навантаженнями, ніяк не відреагувавши на них своїм зовнішнім виглядом та фізичними властивостями.

Давайте назвемо компоненти, з яких виробляється газонна плитка та грати. По-перше, це в'яжучий склад, в компоненти якого входять піщаний, пуццолановий, сульфатно-шлаковий і портландцемент. Даний склад впливає на властивості всього розчину, який використовується для формування газонної плитки та решітки.

газонна плитка

По-друге, сюди входить заповнювач, найчастіше це спеціальний дрібнозернистий пісок. Його головною роллю є зв'язування решти компонентів.

По-третє, до складу газонної плитки входять різні пластифікатори. Вони підвищують рухливість бетону, від чого у нього виникає ефект розтікання. Також за допомогою пластифікаторів підвищують стійкість плитки до морозів та її міцність.

Четвертим компонентом газонної плитки є звичайна вода, яка виступає сполучним компонентом.

Просмотров: 2158 | Добавил: biuro | Теги: склад, газонна, плитка | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar