Главная » 2022 » Серпень » 20 » Будівельний матеріал: будинки з клеєного бруса
17:25
Будівельний матеріал: будинки з клеєного бруса

будинок клеєний брус Бажаючі розпочати будівництво будинку з клеєного бруса зачаровані головною його перевагою перед іншими дерев'яними матеріалами – естетика та відсутність дефектів.

Чому варто вибрати будівництво будинку із клеєного бруса?

Вартість такого будинку дорівнюватиме вартості будинку з газобетону після завершення обробки зовнішніх і внутрішніх стін. Різниця відчутна лише на першому етапі будівництва, адже кубічний метр газобетону в кілька разів дешевший від вартості клеєного бруса, але різниця у вартості робіт і матеріалів, що залучаються на етапі оздоблення стін, це нівелює.

Брусові стіни необхідно лише прошліфувати та пофарбувати, а стіни з газобетону вимагають значних вкладень на матеріал та роботи. Результатом стає ціна будинку з клеєного бруса рівна ціні такого ж будинку з газобетону.

Технологія виробництва та будівництва будинків з клеєного бруса пройшла період проб та помилок і на сьогоднішній день може з впевненістю називатися перевіреною та надійною. Комплекти будинків із клеєного бруса надходять на ділянку з готовими отворами та вирізаними за проектом чашками. Завдання будівельників на даному етапі – зібрати готовий стіновий комплект за проектом, не використовуючи при цьому пилки та дрилі.

Якість матеріалу, що використовується при виробництві клеєного бруса, відстежується низкою фахівців на різних етапах, від заготівлі лісу до складання готової конструкції. Отвори всередині стін, попередньо просвердлені на заводі, використовують для прокладки електрики, шпильок, що стягують, і нагелів. Їхня кількість та розташування визначається та узгоджується на етапі проектування.

При проектуванні будинку враховуються всі майбутні побажання і готовий узгоджений проект завантажується в верстат. Виготовлення будинку обладнанням під контролем програмному забезпеченню допомагає уникнути людського чинника. При виробництві клеєного бруса деревина сушиться до вологості 12%, потім із висушеного матеріалу виключають дефектні частини. Після сортування висушені дошки склеюють по довжині, отримуючи таким чином головну складову частину клеєного бруса – ламелі. Після склеювання ламелі склеюють між собою та витримують під тиском преса, отримуючи квадратні або прямокутні брусові заготовки.

будинок клеєний брус

Після склеювання ламелів брусові заготовки профільують та острогують. Вже в склеєному та профільованому брусі верстат свердлить технічні отвори та з'єднання. Так з'являється комплект будинку готовий до збирання.

Люди, що ухвалюють рішення розпочати будівництво будинку з клеєного бруса, часто стикаються з однаковими проблемами, вирішення яких завжди може дати інтернет чи візит до компанії виробника.

Категория: Стройка | Просмотров: 1891 | Добавил: biuro | Теги: будинок, клеєний, брус, матеріал, будівельний | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar