Главная » 2022 » Листопад » 6 » Будівництво заміського будинку: швидкомонтовані металоконструкції
09:10
Будівництво заміського будинку: швидкомонтовані металоконструкції

швидкомонтовані металоконструкції Будівництво заміського будинку починається з відповідального етапу — закладки фундаменту. У цій роботі не повинно бути жодних помилок, оскільки від надійності та якості основи залежить термін служби та міцність будинку. Навіть непомітні на перший погляд недоліки можуть погано позначитися на зовнішньому вигляді та технічних параметрах будівництва. Будівлі з металоконструкцій зараз набувають все більшого поширення у приватному індивідуальному будівництві. Швидкомонтовані металоконструкції дозволяють заощадити бюджет будівництва, що здійснюються в кілька разів швидше. Металоконструкції на замовлення дозволяють дизайнерам реалізувати просто фантастичні за своєю сміливістю ідеї. Звичайно, в індивідуальному будівництві більше йдеться про легкі металоконструкції з алюмінію або спеціальних сплавів. Проектування металоконструкцій вже давно не екзотика, а повсякденність для спеціалізованих проектних бюро.

Найбільшу загрозу для фундаменту становить вода та волога. Якщо людина не може існувати без цієї рідини, то фундамент – навпаки, швидко старіє і стає непридатним. Є просте пояснення, чому будматеріали схильні до руйнування водою. По-перше, вода розчиняє багато речовин, що входять до складу цегли, цементу, бетону. По-друге, через неї іржавіють металоконструкції та арматура, що використовується при закладанні бетонного фундаменту. При виготовленні металоконструкцій та арматури виробники використовують матеріали, що знижують ризик корозії.

При випаровуванні вологи з кам'яних будматеріалів в їх структурі утворюються дрібні порожнини, що пов'язано з вимиванням компонентів, що розчинилися, або розширенням гігроскопічних включень, характерних для бетону і цегли. Це знижує несучі та міцнісні характеристики матеріалу. Вода, що залишилася, замерзає і, розширюючись при замерзанні, розбиває внутрішню структуру матеріалу. Швидкомонтовані будівлі в основі яких металеві конструкції з алюмінію мають більший термін служби і майже не піддаються корозії.

Через воду відшаровується штукатурка, утворюються тріщини в лакофарбовому покритті. Однак у порівнянні з впливом на стіновий матеріал, руйнування оздоблювальних покриттів не таке небезпечне для мешканців.

Багато цих проблем легко вирішуються виконанням гідроізоляційних заходів. Монтаж металоконструкцій здійснюється із застосуванням захисних гідроізоляційних матеріалів. Технологи передбачили варіанти захисту різних матеріалів - деревини, цегли, бетону. Для цього використовують рулонні матеріали, обмазки, спеціальні ін'єкції.

швидкомонтовані металоконструкції

Складність гідроізоляційних робіт полягає в тому, що потрібно запобігти впливу на фундамент як ґрунтових, так і дощових вод. Тому застосовують гідроізоляцію вертикального та горизонтального типу. Навіть за наявності такої все одно є загроза утворення протікання, тому що в будь-якому матеріалі з часом з'являються тріщини, сколи. Це потребує своєчасного огляду відповідальних ділянок будинку, щоб вчасно виявити джерело вологи та усунути її причину. Просто видалити вологу цього мало, адже вода все одно з'явиться.

Вибираючи технологію гідроізоляції, слід спиратися на властивості ґрунту, специфіку побудови, враховувати наявність або відсутність підвалу. Дослідження ґрунту дозволяють з'ясувати, де і в якій кількості надходитимуть ґрунтові води, чи є можливість відведення дощових вод.
Виробництво металоконструкцій для зміцнення фундаментів та несучих елементів здійснюється за проектами, які потрібно врахувати на стадії проектування всіх елементів будинку. Вартість металоконструкцій у середньому не перевищує 5% загального бюджету будівництва.

Використовуючи різні варіанти гідрозахисту, можна збільшити довговічність будь-якої споруди незалежно від того, з якого матеріалу вона зроблена.

Категория: Стройка | Просмотров: 1681 | Добавил: biuro | Теги: швидкомонтовані, металоконструкції, будинок, будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar