Главная » 2022 » Серпень » 14 » Дизайн інтер'єру: квартира в стилі екодизайн
16:01
Дизайн інтер'єру: квартира в стилі екодизайн

дизайн інтер'єр екодизайн У нашому світі люди просто залежить від техніки. Ми живемо у містах, кілька разів на день користуючись транспортом, а наші будинки заполонили машини. Пруть та прибирають одні, а готують - інші. Все це не може не вплинути на дизайн інтер'єрів. Ще в шістдесяті роки світ підкорив урбаністичний стиль хай-тек. Повним ходом йшло освоєння ближнього космосу, а ідея загальної механізації стала передовою. Із завидною швидкістю на ринку стали з'являтися всілякі технологічні новинки, що обіцяють зробити життя легшим. І лише зараз ми розуміємо, що техніка – не панацея. А сучасні синтетичні матеріали, такі популярні раніше, і зовсім шкідливі для нашого здоров'я.

Не дивно, що зараз стає все популярнішим стиль, який прийнято називати екодизайном. Це набагато раціональніший дизайн з точки зору здорового способу життя. Натуральні матеріали додадуть більше комфорту у ваше життя. При оформленні приміщень у стилі екодизайн слід дотримуватись таких правил.

Свобода

Слід забрати все зайве з приміщення. Екодизайн - це насамперед простір, повітря. У такий спосіб органічно впишеться все натуральне. Тому слід позбутися старовинного бабусиного посуду та громіздких меблів. І зовсім не важливо, з яких матеріалі вони зроблені, головне — свобода.

Освітлення

Екодизайн - це не лише натуральні матеріали, а й живі рослини, а для їхнього життя потрібне світло. Але одного джерела світла недостатньо. Світло не може виходити з однієї точки, обов'язково повинні бути додаткові. Найкраще для цього завдання підійдуть екологічні енергозберігаючі лампи.

Матеріали

У затишному екодизайні недоречні яскраві пластикові або металеві меблі. Не впишуться і меблі, зроблені під дерево — із спресованої тирси. Меблі з масиву хоч і коштують дещо дорожче, але це саме те, що потрібно. До того ж вони прослужать набагато довше та приємніші у користуванні. Що стосується тканин - відмінно підійдуть льон та мішковина з великим плетінням. Палітра кольорів: від оливкової до чорної. Також тканина не повинна мати ніяких принтів, велике плетіння саме собою виглядає дуже ефектно.

дизайн інтер'єр екодизайн

Колір

Основним у цьому дизайні є кольорова гама. Саме вона має наштовхувати на думки про затишок. Ідеальними будуть теплі відтінки кольорів. Теплі відтінки асоціюються з літом, сонцем, вогнем. Для тих, хто погано орієнтується в температурі палітри кольорів, нагадаємо, теплі відтінки це ті, в основі яких лежить жовтий колір.

Декор

Зазвичай ми не звикли морочитися над декором. Навпаки, звикли прикрашати свої будинки чимось вічним. Фарфорова ваза, картина у старовинній рамі — ці речі не потребують особливого догляду. В екологічному варіанті все інакше. Нині можна знайти справжні шедеври екодизайну. Журнальний столик, виконаний у стилі акваріума, оригінальні горщики з квітами, що зрошуються крапельним поливом. Однак не варто старатися з деталями, їх розмаїття перетворить навіть найстильніше приміщення на сувенірну лавку.

Категория: Дизайн | Просмотров: 1951 | Добавил: biuro | Теги: дизайн, інтер'єр, екодизайн | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar