Главная » 2022 » Вересень » 6 » Дизайн інтер'єру невеликої кімнати: нюанси
00:03
Дизайн інтер'єру невеликої кімнати: нюанси

Іноді з маленькими приміщеннями досить складно працювати, адже потрібно правильно розмістити всі необхідні в кімнаті меблі. Так, щоб вони гармоніювали з її колірним рішенням. Впоратися з таким завданням можна, вдаючись до невеликих дизайнерських хитрощів, що допомагають звести всі недоліки приміщення нанівець, акцентуючи увагу лише на перевагах.

Дуже важливо для невеликої кімнати – те, в якому кольорі вона буде виконана і чи буде організовано освітлення. Ці два пункти є дуже важливими, і їх необхідно ретельно обмірковувати. У невеликих приміщеннях дуже невиграшно виглядають люстри і плафони на стелі, більше того, вони тільки підкреслюють недоліки маленької кімнати. Багаторівневе освітлення - ось, що підійде найкраще.

Іноді планування кімнати робить її непривабливою. Так, надати квадратну форму вузькій кімнаті допоможуть дзеркала, встановлені на коротких стінах кімнати. Квадратній кімнаті підійдуть розставлені вздовж усіх її стін меблі, які створюватимуть своєрідний коридор.

Визначитись з дизайном кімнати допоможе її призначення. Залежно від цього, для яких цілей приміщення служитиме, і вибирається його оформлення. Меблі ж у маленьких приміщеннях повинні бути компактними, функціональними і виконані в світлих тонах. Установка шафи-купе в невеликому помешканні – найбільш прийнятний варіант, адже місця для зберігання речей буде більш ніж достатньо, а різноманітність зовнішнього вигляду меблів допоможе підібрати оптимальне рішення для вашого інтер'єру. Дзеркала візуально збільшують кімнату, а щоб не перевантажувати стіни дзеркальними поверхнями, можна втілити цю ідею у дверцятах шафи-купе.

У маленькому приміщенні під спальну кімнату головною проблемою стає ліжко, що займає багато місця. На сьогоднішній день існують варіанти вирішення цієї проблеми, що дозволяють заощаджувати дороге місце. Наприклад, існують ліжка, які повністю забираються в шафу. Альтернативним ліжком може стати і звичайний диван, наявність якого нівелює потребу встановлення в кімнаті крісла або стільця (за умови, якщо в спальні є робочий кут).

Всі зайві речі в кімнаті бажано прибирати, тому що вони захаращують кімнату і крадуть зайве місце. І ще одна хитрість - квітка або торшер у протилежному від входу в кімнату кутку буде привертати увагу Ваших гостей, а тому кімната на перший погляд виглядатиме більшою, ніж вона є.

Категория: Дизайн | Просмотров: 1531 | Добавил: biuro | Теги: дизайн | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar