Главная » 2022 » Вересень » 28 » Газобетон: якою має бути товщина стін при його використанні в будівництві
15:29
Газобетон: якою має бути товщина стін при його використанні в будівництві

дім газобетон Завдяки рекламі у свідомості приватних забудовників міцно вкорінилася ідея про те, що будь-який будинок, у тому числі і збудований з газобетону, потребує додаткової теплоізоляції. В результаті теплоізоляційні матеріали купуються у величезних обсягах. Але чи є користь від таких витрат? Адже насправді утеплення стін, зведених із газобетону, не дає відчутного ефекту. Саме такий висновок можна зробити, якщо зробити нескладні математичні розрахунки.

Загалом стіни утеплюють для того, щоб заощадити на опаленні. При цьому якщо будинок побудований з газобетонних блоків щільністю 400 кг/м3, а товщина стіни становить 250 мм, проживання буде цілком комфортним. Якщо додатково утеплювати стіни, витрати на матеріали та оплату праці робітників повинні бути виправдані, інакше захід втрачає сенс. З'ясувати, наскільки доцільно вкладати гроші в утеплення, можна шляхом розрахунків.

Відомо, що чим менша щільність матеріалу, тим нижча його теплопровідність. При густині від 200 до 1000 кг/м3 теплопровідність змінюється лінійно, подальше зниження густини призводить лише до незначного зниження теплопровідності. Цілком зрозуміло, що стіни, зведені з легких матеріалів, матимуть невисоку теплопровідність, і чим нижче щільність, тим меншою буде товщина стіни, якої достатньо для того, щоб зберігати тепло в приміщенні.

При цьому потрібно розуміти, що будь-які утеплювачі, навіть найсучасніші, тією чи іншою мірою пропускають тепло. Утеплити з їхньою допомогою будинок до стану енергопасивності неможливо: для цього потрібно не створення товстого утеплюючого шару, а модернізація існуючих інженерних систем. У той же час, товщина стіни з газобетону, що становить 30-40 см, дозволяє обійтися без застосування спінених полімерів, мінеральної вати та інших утеплювачів.

Вибір оптимальної товщини стіни

Товщину стіни слід вибирати з урахуванням того, як використовуватиметься побудований будинок. Якщо це дачний будиночок, в якому планується проживання переважно в теплу пору року, і лише зрідка - взимку, то немає сенсу зводити дуже товсті і потужні стінки. Влітку обігрів не потрібно, а взимку, щоб прогріти будинок, що не опалюється протягом декількох днів або тижнів, у будь-якому випадку знадобиться багато енергії. Таким чином, оптимальна товщина блоків із газобетону – 200 – 250 мм.

дім газобетон

Якщо будинок буде використовуватися як постійне житло, товщину стін можна збільшити. При цьому слід керуватися нормами, відповідно до яких для житлового приміщення достатньо товщини стіни 300 мм. Хоча, якщо хочеться, щоб стіна була теплішою, можна взяти для будівництва газобетонні блоки завтовшки 375 мм.

Якщо врахувати решту переваг газобетону, можна дійти висновку, що цей матеріал відмінно підходить для будівництва житлових будинків. Він добре зберігає тепло, стійкий до пошкоджень, пожежобезпечний, допускає можливість подальшого утеплення (хоча найчастіше цього не потрібно). Крім того, характеристики газобетону відповідають вимогам будівельних норм.

Категория: Стройка | Просмотров: 1761 | Добавил: biuro | Теги: стіна, дім, товщина, газобетон, будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar