Главная » 2022 » Листопад » 1 » Газові котли опалення: які бувають підлогові варіанти
00:44
Газові котли опалення: які бувають підлогові варіанти

газовий котел опалення У порівнянні газові котли підлогові відрізняються від настінних можливістю у виборі різних варіантів з більшою потужністю роботи. Котли підлогові можуть обігрівати площу приміщення набагато більшу, ніж настінні.

Відрізняються вони і матеріалом, з якого виготовляють теплообмінник у настінних та підлогових котлах. Теплообмінник настінних котлів роблять з міді, а котли на підлогу забезпечені більш міцним теплообмінником. Він виливається із чавуну чи зі сталі.

Котли газові підлогові з чавунним теплообмінником

Чавунний теплообмінник служить до 25 років, а сталевий – до 15 років. Така різниця пояснюється тим, що чавун – матеріал стійкий до корозії. Теплообмінник чавунний розбитий на секції, так, у разі несправності достатньо деактивувати пошкоджені секції, а котел знімати не потрібно.

Котли з чавунним теплообмінником більш сприйнятливі до ударів і температурних змін. Заливати холодну воду в котел необхідно після остигання теплообмінника повністю.

Котли газові підлогові зі сталевим теплообмінником

Легші вагою газові котли підлогові з вбудованим сталевим теплообмінником. Якщо порівнювати чавунний теплообмінник, то сталевий піддається впливу корозії. Тому вони трохи дешевші, ніж котли, які оснащені чавунним теплообмінником. Але котел із теплообмінником із сталі не надто чутливий до механічних пошкоджень та перепадів температури теплоносія.

Які бувають конструкції підлогових газових котлів

За функціональністю підлогові котли поділяють на:

  1. одноконтурні;
  2. двоконтурні.

Одноконтурні газові котли підлогові опалення можуть справлятися тільки з одним завданням – забезпечувати теплом приміщення або нагрівати воду для гарячого водопроводу. Такі котли використовують для теплопостачання адміністративних будівель чи приватних будинків. Як паливо використовується газ чи тверде паливо. Теплоносієм може бути вода чи антифриз. Ефективність роботи одноконтурних котлів вища, ніж двоконтурних за рахунок завдання одного напряму – теплопостачання чи забезпечення гарячої води.

газовий котел опалення

Двоконтурні газові котли опалення виконують два завдання: гріють теплоносій для системи опалення та гарячого водопроводу. Деякі конструкції двоконтурних газових котлів не дозволяють одночасно виконувати два завдання. Коли нагрівається вода, то опалення на якийсь час зупиняється. Для більшого обсягу гарячої води необхідно встановити додатковий бойлер.

За видом димоходів газові котли підлогові опалення бувають:

  • казани з природною тягою;
  • казани з примусовою тягою.

Звичайні димарі дозволяють продуктам згоряння самостійно потрапляти у трубу. Якщо немає можливості вивести димар, застосовують вентилятори, які допомагають викидам потрапляти в систему вентиляції.

Залежно від енергопостачання газові котли розрізняють енергонезалежні та енергозалежні. Енергозалежні використовують у системі теплопостачання циркуляційні насоси, закритий бак розширювальний. Вони зручніші в експлуатації, на відміну від енергонезалежних котлів.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1201 | Добавил: biuro | Теги: Газові котли опалення: які бувають | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar