Главная » 2022 » Листопад » 15 » Як правильно вибирати пластиковий ламінат
00:23
Як правильно вибирати пластиковий ламінат

пластиковий ламінат водостійкий Перед тим, як вирішити, який ламінат для підлоги вибрати, дайте відповідь на кілька запитань:

  • Наскільки високою є ймовірність, що ваша підлога буде на тривалий період залита водою?
  • Чи часто вода протікає до ваших приміщень від сусідів?
  • Ви часто самі розливаєте на підлозі калюжі води і не забираєте їх негайно?

При ствердній відповіді на всі питання вибирайте пластиковий водостійкий ламінат.

Якщо ви вирішили укласти ламінат на кухні, ванній або душовій, доцільно купити пластикову серію "aqua". Вибравши ламінат під натуральний дуб, бук, клен чи ясен, купуйте полотна з фасками, вони створять повну імітацію дерев'яної підлоги.

Монтаж

За технологією виконання робіт монтаж пластикового (ПВХ) ламінату нічим не відрізняється від укладання звичайного. Замкові з'єднання дозволяють створити міцне монолітне полотно без щілин. Перед початком робіт рекомендуємо повністю прочитати інструкцію до покриття і дотримуватися рекомендацій виробника. Це забезпечить гарантовані терміни експлуатації підлоги.

Підготовка основи

Основу вирівнюють, щоб перепад не перевищував 2 мм на 1 м погонний. Залежно від його стану вирівнювання роблять, заливаючи цементно-піщану стяжку, невеликі дефекти усувають, зашпаровуючи їх сумішшю, що вирівнює. Після цього видаляють сміття та пил промисловим або побутовим пилососом.

Дерев'яна підлога вирівнює плитами ДСП або ОСБ, стики плит шпаклюють і зачищають.

Інструменти

Монтаж пластикового ламінату не відрізняється від укладання звичайного. Для роботи будуть потрібні ті ж інструменти:

  • рівень завдовжки 2 м;
  • вимірювальна рулетка або металева лінійка завдовжки 1 м;
  • олівець чи маркер;
  • молоток-киянка;
  • струбцина металева;
  • рівний дерев'яний брусок розміром 2х4хх50-100 см для підбивання ламінату;
  • клини-обмежувачі товщиною 1,0-1,5 см для фіксації зазору між стінами та покриттям (можна придбати готові або використати відрізки дерев'яних планок такої товщини);
  • електролобзик з пилкою по металу;
  • малярський скотч.

Укладання пластикового ламінату

ПВХ ламінат можна укладати різними способами, але найчастіше застосовують прямий чи діагональний. Вони по-різному впливають на сприйняття простору. У невеликих за розмірами приміщеннях рекомендується діагональне укладання.

Для різання смуг використовують лобзик із пилкою по металу. Щоб зріз був би абсолютно рівним без сколів, на місце розрізу наклеюють малярський скотч, ламелі кладуть лицьовою стороною вгору. Після закінчення різання смужки скотчу прибирають.

На підготовлену основу укладають поліетиленову плівку на 15-20 см, місця нахлестов проклеюють малярним або скотчем поліетиленовим. Плівка повинна заходити на стіни на висоту 10-15 см. Її надлишки після закінчення роботи видаляють перед встановленням плінтусів для підлоги.

пластиковий ламінат водостійкий

На плівку настилають встик смуги підкладки зі спіненого поліетилену або поліпропілену товщиною 2 мм. Стики смуг підкладки склеюють скотчем. Вийде дуже рівна поверхня без складок та заломів.

Залежно від типу укладання (пряма чи діагональна) роботу починають від стіни або від кута приміщення. Якщо роботу ведуть двоє, починати зручно з центру в обидва боки до стін або кутів відповідно.

Пластиковий (ПВХ) ламінат не схильний до температурних розширень такою ж мірою, що і звичайний, тому між стіною і ламінатом достатньо зазору в 1,0-1, 5 см. Такі ж зазори залишають у місцях, де проходять труби опалення або водопостачання.

Укладання наступного ряду починають з залишку полотна попереднього ряду, якщо його довжина не менше 50 см, щоб місця стиків полотен розташовувалися в шаховому порядку.

Для ущільнення замкових з'єднань використовують дерев'яний брусок. Його притискають до полотна та простукують киянкою по всій довжині. Останній ряд підбивають за допомогою струбцини.

Після закінчення роботи прибирають надлишки гідроізоляційної планки, зрізуючи її на рівні 1-2 см вище підлоги, потім встановлюють плінтуси для підлоги.

Категория: Ремонт | Просмотров: 2011 | Добавил: biuro | Теги: Вибір, пластиковий, ламінат | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar