Главная » 2022 » Жовтень » 10 » Як самостійно очистити клей зі стелі: практичні поради
17:17
Як самостійно очистити клей зі стелі: практичні поради

чистка клей стеля Як очистити клей зі стелі? Це питання цікавить тих, хто вирішив зайнятися ремонтом свого житла. Якщо ви хочете заново обклеїти стелю, вам потрібно видалити старе покриття повністю. І це твердження стосується навіть клею, на якому це старе покриття трималося. Особливо важко очистити поверхню після плитки. Але що ж робити? Не залишається нічого іншого, окрім як очистити клей зі стелі, щоб новий матеріал тримався на ньому дуже міцно.

Коротка інструкція

Щоб видалити клей, можна застосувати болгарку зі спеціальним диском або шліфувальну машину. При цьому важливо захистити себе індивідуальними засобами захисту (вдягнути рукавички, а також респіратор та окуляри), обов'язково відкрийте вікна. Щоб зменшити кількість пилу, стеля попередньо змочується водою. Клей не відразу просочується, тому протирати стелю мокрою ганчіркою вам доведеться кілька разів. Якщо у вас є спеціальні інструменти, то чищення не забере багато часу. Якщо ж інструментів немає, доведеться обійтися шпателем, стамескою, а також щіткою з металу.

Видаляти клей складно з двох причин: по-перше, він міцно причепився до поверхні, а по-друге, ці роботи дуже незручні. Вам допоможуть підручні засоби: щоб не користуватися драбиною, можна просто прикріпити до шпателя досить довгу ручку.

У важкодоступних місцях замість шпателя доведеться орудувати стамескою. Завдяки цим інструментам можна видалити клей шматочок за шматочком, нехай важко, але дуже якісно. Якщо після видалення залишків клею залишилися нерівності, висота яких не перевищує 2 міліметри, їх можна просто заґрунтувати. Ось тільки ґрунтовку доведеться наносити три рази.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1571 | Добавил: biuro | Теги: Клей, чистка, стеля | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar