Главная » 2022 » Липень » 28 » Як зробити самостійно дренажну систему для дому
13:45
Як зробити самостійно дренажну систему для дому

Багато людей у процесі будівництва будь-якого заміського будинку чи дачі в першу чергу загострюють увагу на тому з якого матеріалу побудувати будинок, як зробити фундамент міцнішим, думають про утеплення і т.п. Але далеко не кожен замислюється про дренаж.

дренажна система дом

Адже дренаж насправді є дуже важливою складовою, особливо для ділянок з високим рівнем ґрунтових вод. Ця стаття буде присвячена дренажним системам для приватного будинку. Залежно від рельєфу, типу ґрунту, зливові та талій воді можуть поступово розмивати не лише ґрунт біля фундаменту, а й родючий шар ґрунту та тротуарну плитку.

Чи дійсно потрібна дренажна система

Давайте розберемося для початку – чи справді потрібний дренаж? Якщо на ділянці дренаж виконаний грамотно, це дозволить захистити як фундамент будинку, так і запобігає попаданню води в цокольний поверх. Важливим є також вимощення навколо будинку, про облаштування якого вже йшлося раніше. У випадку з цокольним поверхом є можливість затоплення, якщо заздалегідь все не передбачити.

дренажна система дом

Плюс до всього правильно виконана дренажна система забезпечить швидше висихання ґрунту після дощу. Якщо на ділянці ґрунт глинястий, то взимку після потрапляння в нього води він починає замерзати і розширюватися - ґрунт спучується. Насправді дренаж необхідний не лише для дому, а й загалом для ділянки. Облаштування дренажної системи запобігає накопиченню води в калюжі, також захищає коріння рослин.

Категория: Стройка | Просмотров: 1621 | Добавил: biuro | Теги: Дом, дренажна, система | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar