Главная » 2022 » Вересень » 8 » Як зробити самостійно ремонт стелі в спальні
13:04
Як зробити самостійно ремонт стелі в спальні

Ніхто не подбає про ваш комфорт краще за вас самих, а тому зробити ремонт стелі в спальні самостійно - кришталева мрія кожного ощадливого господаря. До речі, подібну ідею нескладно здійснити, необхідно просто ознайомитися з азами квартирного ремонту та мати хоч найменший досвід поводження з базовим електроінструментом.

Попередні роботи для ремонту

Якщо хочемо здійснити самостійний ремонт стелі, без попередніх розрахунків нам не обійтися і починати їх необхідно з вибору варіанта обробки.

Вибір варіанта обробки стелі

Реально оцінюємо сили. Якщо ми ніколи не стикалися з ПВХ полотнами, спроба самостійно встановити в спальні натяжну стелю, приречена на провал. Той же результат чекає під час роботи над складними 5-6 рівневими арочними конструкціями, а от організувати звичайну стелю з гіпсокартону під силу кожному, так навіть можна зробити ремонт у дитячій кімнаті.

План-схема та дизайн-проект

Коли з технологією визначилися, малюємо дизайн-проект конструкції і по ньому складаємо план-схему. Полінуючись намалювати майбутню стелю на папері, ми ризикуємо не тільки прорахуватися при закупівлі будівельних матеріалів, а й згодом наробити помилок із монтажем каркасу.

Закупівля матеріалів для ремонту стелі

Коли план готовий, складаємо список необхідних будматеріалів та інструментів, яких бракує. Похід у будівельний магазин - справа клопітна, а доставка товару додому - дорога, а тому, плануючи ремонт стелі в спальні своїми руками, намагаємося привезти весь необхідний матеріал за одним заходом.

Важливо: ціни на різних будівельних базах у сезон можуть значно відрізнятися, а тому не лінуємося, беремо в руки телефон і шукаємо де можна отоваритися найдешевше.

Виготовлення каркасу для майбутньої стелі

Наступний етап – виготовлення каркасу. По суті, це найвідповідальніший момент всього ремонту, якщо "накосячити" зараз, ніяка шпаклівка виріб вже не врятує.

Розмітка

Починати монтажні роботи потрібно з розмітки. Для цього за допомогою лазерна вираховуємо периметри кімнати і, відштовхуючись від них, вимірюємо нижню точку перекриття. Від отриманого показника віднімаємо щонайменше 5 см і на цьому рівні робимо по периметру каркас. Це буде площина нашого металокаркасу.

Монтаж стельових напрямних

За відбитою під стелею лінією обтягуємо спальню UD-профілем, прибиваючи останній через 40-60 см до стіни дюбелями.

Важливо: виготовляючи стелю в спальні своїми руками, отвори під дюбель в "вушці" потрібно просвердлювати дрилем, з свердлом по металу, але в жодному разі не перфораторним буром з переможною напайкою.

Встановлення опорних профілів для стелі

Розміщуємо промінь лазерного нівеліра в одному рівні з площиною металевого каркасу та монтуємо CD-профіль. Крок між опорними планками повинен становити строго 40 см, а крок між прямими підвісами (за допомогою яких профіль кріпиться до перекриття) - 50-60 см. Роботу починаємо з протилежного до лазерного приладу кута, щоб вже змонтовані опори не затіняли напрям.

Монтаж гіпсокартону

І все ж таки відремонтувати стелю в спальні самостійно досить важко. Так, при монтажі гіпсокартону корисно покликати на допомогу одного, а ще краще двох підсобників. Піднімаємо листи до металокаркасу та фіксуємо їх за допомогою шурупів 3,5×25 мм. Відстань між шурупами не повинна перевищувати 17-20 см.

Порада: щоб не бурити вище голови шурупами в "молоко", ГК лист корисно заздалегідь розмітити, позначивши лініями розташування CD-профілів. Це заощадить чимало нервів.

Мокрі роботи

Залишилося дрібниці - "розшити" всі шви між гіпсокартонними листами клеючою сумішшю, попередньо проклеївши стики серпянкою і затягнути поверхню шпаклівкою. Після такого ремонту стелю у спальні, за бажанням, можна пофарбувати або обклеїти шпалерами.

Категория: Ремонт | Просмотров: 1901 | Добавил: biuro | Теги: ремнот, стелі | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar