Главная » 2022 » Жовтень » 27 » Який тип даху вибрати: горище чи мансарда
13:34
Який тип даху вибрати: горище чи мансарда

дах горище Зробити вибір між горищною і мансардною конструкцією часом не просто, той і інший дахи мають як плюси так і мінуси конструкцій.

При зведенні будинку ключовим моментом є влаштування його покрівельного покриття. Причина цього – те, що дах не так призначений для естетичної насолоди, скільки для виконання багатьох життєво важливих функцій. З чого починається облаштування даху?

Для початку необхідно обміркувати, якою буде конструкція у майбутньої споруди. Існує два типи конструкцій:

  1. житло буде обладнане горищем;
  2. житло матиме мансарду.

Горище під дахом

Якщо брати до уваги практичність, то перший тип будинку найбільш оптимальний. Плюсами його є:

  • додатковий вільний простір (для зберігання тимчасово непотрібних речей);
  • ґрунтовний захист проти вітру, опадів;
  • гарне провітрювання та вентиляція верхніх ділянок будинку.

При створенні горища в будинку збільшується довговічність і надійність даху. Не варто проте забувати про те, що у фінансовому плані, горищний будинок набагато дорожчий за будинок мансардного вигляду. Будівлі з горищного типу конструкціями не мають проблемних питань із зайвою вологістю.

Якщо в сім'ї є діти, то найчастіше горище – є їх улюбленим місцем проведення ігор та дозвілля. Тому, якщо є вибрати (побудувати) будинок горищної конструкції, то краще зробити це.

Мансарда

На сьогоднішній день, будинки мансардного типу є дуже популярними, насамперед через їхній оригінальний зовнішній вигляд. Однак, мансардний дах має масу різноманітних нюансів, не врахувавши які можна втратити багато чого і насамперед затишку та безпеки у власному будинку.

Проблемні місця будинків мансардного типу

Якщо з якихось причин сталося протікання даху, то рідина проникає безпосередньо в кімнату. При цьому ремонт буде потрібний як самому даху, так і кімнаті.

Мансардний дах так само, "псується" через вологу приміщення, що йде знизу. Перепад температури створює конденсат, що утворюється усередині даху. У результаті, ця мансарда, що не провітрюється, набагато швидше зноситься і вимагатиме в подальшому ремонту.

дах мансарда

Частково вирішити цю проблему можна нанесенням парозахисного шару на внутрішню поверхню даху. Тим не менш, є єдина непорушна умова - внутрішня сторона черепиці повинна піддаватися активному провітрюванню.

Сподіваємося, що після прочитання даного матеріалу ви зробите правильний вибір між мансардною та горищною системою пристрою даху.

Категория: Дизайн | Просмотров: 1561 | Добавил: biuro | Теги: мансарда, горище, дах | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar