Главная » 2019 » Серпень » 4 » Японський стиль інтер'єру: гармонія і затишок
21:45
Японський стиль інтер'єру: гармонія і затишок

Спокійні та чисті японські дизайни інтер'єрів наповнені давніми традиціями Сходу. Правила створення японських інтер'єрів формувалися тисячоліттями і сягають корінням в культурні традиції країни. Слідуючи давно існуючими правилами щодо символів і вірувань, при створенні інтер'єрів японці дотримуються ідеалів гармонії, рівноваги і порядку, вони ставлять найвищою цінністю природну красу світу.

Чому це так популярно: японський стиль навіває почуття чистоти і прямоти, яке діє як бальзам на зношену душу сучасної людини. Це ледь вловиме, екзотичне і незбагненне, але, в той же час, комфортне.

Такий інтер'єр сподобається тим людям, які краще з'їдять тарілку з гречаною локшиною, ніж порцію феттуччіні. Їх шампунь пахне весняним цвітінням вишні. Їх заколисують звуки цівки не до кінця закритого крана. І вони змінюють важкий німецький сікач на витончений і легкий ніж сантоку.

Є одне слово, яке в повній мірі описує японський стиль - Дзен. Це японське релігійна течія, зосереджене на медитації. Шепіт споглядання, рівноваги і спокою відображає суть цієї течії. Прості лінії і вільна перспектива, достаток світла і повне відчуття спокою.

Схід зустрічає Захід

Навіть якщо простір не схожий на строго японський, можна оптимізувати його, прибравши все зайве. Залиште тільки найнеобхідніше:

  1. приберіть з очей мотлох;
  2. зніміть шпалери;
  3. позбудьтеся від непотрібних меблів;
  4. розставте все, що залишилося, відкрито і вільно, відповідно до своїх поточних відчуттів.

Шорі - традиційний елемент японського інтер'єру, зроблений з напівпрозорого паперу (або в сучасному світі зі скла або пластику) прикріплений на решітку з натурального дерева. Оскільки простір в японських будинках особливо цінується, шорі відкриваються і закриваються при необхідності.

Можна використовувати екрани - шорі для власних потреб: вікна, кухонні шафи, перегородка в кімнаті і так далі. Не закладайте шорі меблями або речами - так можна затулити світло, а це погіршить їх сувору красу.

Природа має величезний вплив на японський інтер'єр. Палітра кольорів стилю навіяна світом навколо нас:

  1. землею;
  2. лісом;
  3. камінням.

Використовуються нейтральні, ніжні кольори, які не вибиваються в граничні кольори спектра. Чистому білому кольору надається перевага більш кремовому, замість чорного - коричневий кавовий колір або блідий деревний. Замість насичених фарб - приглушені зелені та сірі кольори.

Якщо подобаються контрастні кольори, можна це акуратно обіграти для японського інтер'єру. Залиште тільки один або два кольори, інакше ризикуєте порушити крихкий баланс, який так важливий для створення японського стилю. Наприклад, можна поставити кілька красивих розмальованих червоних ваз на каміні або розкидати великі блакитні подушки на підлозі в залі.

 

Категория: Дизайн | Просмотров: 5971 | Добавил: biuro | Теги: затишок, японський, стиль, гармонія, інтер'єр | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar