Главная » 2022 » Листопад » 13 » Карнизна планка у покрівельній справі
00:37
Карнизна планка у покрівельній справі

карнизна планка покрівля Карнизна планка є складовою частиною покрівельних аксесуарів. Виконує такі ролі:

  •     естетичну. Дозволяє надати даху закінченого зовнішнього вигляду і приховати покрівельний "пиріг";
  •     захисну. Додатковий захист покрівлі від різних дій.

Карнизні планки виготовляють із сталі, яка покрита полімерними компонентами. Товщина металу становить від 04 до 05 мм. Також можуть мати оцинковане покриття. Завдяки такому складу карнизна планка несприйнятлива до впливу навколишнього середовища - різкі перепади температур, град, відкриті сонячні промені, велика кількість опадів та інші. Як правило, служить не менше 50 років і добре захищена від появи корозії. Спочатку слугує для захисту покрівлі від вологи. Однак, за рахунок презентабельного вигляду надає фасаду будинку ексклюзивність та незвичайність.

Монтаж карнизної планки

Карнизна планка кріпиться по всьому периметру покрівлі. Завдяки цьому вода, що стікає з даху, буде видалятися, не завдаючи негативного впливу на конструкцію даху. Потік води в цьому випадку направлений у ринву. Повністю виключається контакт із фасадом будівлі, що дозволяє уникнути руйнувань та збільшити термін служби. Монтаж карнизної планки досить легко здійснити самостійно та із застосуванням невеликої кількості інструментів. Крім того, даний елемент захистить від різких поривів вітру.

Види

Існують карнизні планки двох видів:

  1. Перший вигляд дозволяє створити планку, яка виступає за межі стіни. Він підходить для дерев'яних та каркасних будинків. Нагадує вид капелюшка гриба.
  2. Другий вид карнизних планок встановлюється на рівні зі стінами. Застосовується для будівництва кам'яних будинків - цегли, шлакоблоку, пінобетону та інших.

карнизна планка покрівля

Карнизна планка оснащується якісним ущільнювачем, його наявність дуже важлива. Адже якщо належна герметичність відсутня, то вода проникне усередину приміщення. Карнизна планка може бути будь-якого відтінку, від світлих до темних тонів. Підбирають колір відповідно до кольору покрівлі.

Категория: Стройка | Просмотров: 1871 | Добавил: biuro | Теги: Планка, карнизна, покрівля | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar