Главная » 2022 » Вересень » 29 » Кладка піноблоків: як самостійно укладати
14:31
Кладка піноблоків: як самостійно укладати

Як укладається перший ряд?

кладка піноблоки Насамперед, вирівнюється поверхня цоколя або фундаменту, потім між виготовленими з пінобетону блоками та поверхнею влаштовується горизонтальна гідроізоляція. Можна використовувати пристрій додаткової стяжки для вирівнювання за рівнем, якщо для цього є потреба.

Для влаштування горизонтальної гідроізоляції застосовують рулонні матеріали, зокрема, гідросклоізол або руберойд. Понад 50% "загального успіху" залежить від якісного виконання кладки першого ряду пінобетону. Головна вимога до цього ряду – горизонтальність, для її дотримання використовується розчин, що вирівнює шар.

До нанесення шару необхідно зробити маячки за допомогою нівеліра або водяного рівня, крок одного маячка - 50-80 см. Під нього викладається та вирівнюється шар розчину. Після висихання та затвердіння розчину можна приступати до кладки пінобетону.

Спочатку викладається три ряди блоків пінобетону в кутах, від надійної в'язки кутів залежить загальна міцність будинку. Потім блоки викладаються в місцях перетину зовнішніх і внутрішніх стін у ті три ряди.

Після підготовки основних вузлів стін починається кладка першого ряду. Ця операція вимагає вкрай ретельного та акуратного виконання, від якості її проведення залежить "успішність" кладки стіни. У ході кладки першого ряду необхідно весь час стежити за підтримкою рівності та горизонтальності, друга характеристика перевіряється за допомогою рівня. Між кутами ряду, приблизно 3-4 мм від краю блоків, потрібно натягнути шнур, це забезпечить рівність.

Для додаткового "зміцнення" першого ряду він армується обов'язково - за допомогою укладання в штроби арматури або зварної сітки. Коли ряд повністю викладений, підрівняти його поверхню можна за допомогою шліфувальної машинки або рубанка. Щоб укласти останній блок, зазвичай необхідно підрізати його за місцем. Відрізні або торцювальні електропили з дисками по каменю добре обробляють пінобетон.

Після вирівнювання першого ряду кладка проводиться далі, причому час від часу перевіряється вирівнювання і горизонтальність поверхні. Кожні кілька рядів (3-5) армуються залежно від довжини стіни, віконні та дверні отвори вимагають додаткового армування. Завершує процес кладки армопояс із залізобетону.

Основна кладка

Як і у випадку з першим рядом, кладка пінобетону всіх наступних рядів починається з кутів. Єдина відмінність полягає в тому, що прокладені у дверних та віконних отворах ряди перериваються на певну довжину, а самі отвори закриваються U-подібними блоками зверху. Кожні 3-4 ряди армуються, це робить кладку міцнішою. Армування виконується за допомогою зварної сітки, оскільки шви мають більшу провідність тепла, для них потрібна додаткова теплоізоляція.

Також армувати можна арматурою, укладаючи її в штроби, штроби робляться за допомогою спеціального штроборізу для пінобетону або болгаркою.

кладка піноблоки

При укладанні плит перекриття необхідно робити армопояс, оскільки пінобетон недостатньо міцний. Ширина стіни і ширина армопояса повинні збігатися, висота армопояса зазвичай становить 10-20 см в залежності від навантаження.

Розчин чи клей?

Є два "помічники", які зазвичай використовуються при кладці пінобетонних блоків: клей для кладки і розчин кладки. Розчин значно дешевше клею, проте наслідки від його численних недоліків можуть коштувати набагато більшу суму.

Один з недоліків розчину - велика провідність тепла, що створює необхідність додаткової теплоізоляції і, як наслідок, призводить до зайвих матеріальних витрат. Крім того, розчин, порівняно з клеєм, має більший об'єм, тому його приготування стає більш трудомістким. Якщо виконувати кладку поверхні швів на розчин, то навряд чи варто очікувати максимальної акуратності роботи, у більшості подібних випадків доводиться нести додаткові витрати на обробку.

Кладковий клей - недешеве, але ефективніше "задоволення". Розчин може бути успішно застосований лише в тому випадку, якщо блоки мають дефекти за якістю. Якщо габарити ідентичні або мають незначну розбіжність, "допомога" клею буде більш доцільною. Розкладка клею на довжину 2-3 блоків допомагає уникнути проблем зі зчепленням, тобто перешкоджає утворенню підсохлої плівки.

Кладка газобетону

Газобетонні блоки (зі своїми недоліками) мають на відміну від піноблоків точніші геометричні розміри, тому кладку стін з газоблоків здійснюють за допомогою клею. Сам процес кладки ідентичний описаному вище.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1861 | Добавил: biuro | Теги: піноблоки, кладка | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar