Главная » 2022 » Грудень » 24 » Конструкція алмазного леза
18:32
Конструкція алмазного леза

алмазне лезо Конструкція алмазного диска (зокрема зв'язок кристалів алмазу із сегментом) дуже важлива у виробництві високопродуктивного інструменту для алмазного буріння. Існують інші чинники, що впливають на продуктивність інструменту, які виробник алмазного інструменту, і підрядник повинні враховувати.

Завдяки слотам і гарному гарту диск під час різання може трохи згинатися. Слоти дозволяють циркулювати воді при мокрому різанні або повітрі при сухому різанні та охолоджувати диск. І ще слоти допомагають вибирати стружку, що з'являється під час різання.

На початку кожного слота існують так звані центровані отвори, їхній розмір залежить від того який диск і для чого він призначений.

Сегменти, прикріплені до леза, повинні бути вищими, ніж товщина металевого диска. В іншому випадку диск леза швидко зноситься, алмазний диск швидко пошкодиться і перестане працювати. Виступ/перекриття сегмента над ядром диска називають бічним зазором. Бічний зазор дозволяє лезу не стирати сам металевий диск під час різання.

Дуже важлива така характеристика, як напруга слота (іноді називають загартуванням, що виконується на заводі). Так як після правильного гарту слоти будуть працювати прямолінійно і будуть добре відцентровані на потрібних для роботи цього диска швидкостях різання.

алмазне лезо

Правильний натяг дозволяє лезу залишитися досить гнучким, щоб злегка згинатися під тиском різання і повертатися в початкове положення після закінчення різання.

Виробник зобов'язаний перевірити диск на центрування і прямолінійність як під час роботи двигуна інструменту, і під час руху диска по інерції. Під час обкатки, шліфування або чищення нового диска із сегмента проступають кристали алмазу на зовнішньому краю та з боків. Диск повністю готовий до роботи та не вимагає подальшої обробки.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1261 | Добавил: biuro | Теги: Лезо, конструкція, алмазне | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar