Главная » 2022 » Серпень » 17 » Ландшафтний дизайн: декоративні елементи саду
12:58
Ландшафтний дизайн: декоративні елементи саду

ландшафт декор елемент сад Будь-яку, навіть найпересічнішу земельну ділянку, можна перетворити за допомогою садових фігурок. Адже відпочивати приємніше на прикрашеній земельній ділянці, ніж на звичайній. У Європі прикраса садів фігурками давно є неймовірно популярним рішенням. Як у педантичних німців, так і у строгих англійців, у саду обов'язково повинні бути різні дизайнерські аксесуари.

За стародавніми повір'ями вважалося, що садові гномики опікуються рослинним світом саду і, таким чином, облагороджують земельну ділянку. Плодові сади найчастіше виглядають дуже природно, але при цьому не дуже привабливо.

Якщо ви мрієте про відпочинок у своєму незвичайному, акуратному саду, то тут не завадить додати кілька садових фігурок. Розставити їх потрібно в правильному порядку, чого досягти не так просто. Це творчий процес, який вимагає фантазії та почуття смаку. При дотриманні деяких правил планування, можна досягти приголомшливого ефекту, перетворивши звичайний сад на ексклюзивний сад вашої мрії.

Фігурки рибок, гномиків, качечок, янголят, жаб і т. д. можна легко змонтувати на будь-якому садовому камені. Такі фігурки можуть прикрасити такі частини саду, як:

  • альпійську гірку;
  • берег водойми;
  • фонтан.

При встановленні фігурок важливо дотримуватись пропорцій: великі скульптури потрібно встановлювати на великій площі, а маленькі іграшкові скульптури – у невеликих затишних садках.

Класичний сад влаштовують таким чином, щоб по центру було розташоване водоймище, газон або галявина. Садові аксесуари у такому ансамблі служать для підкреслення виграшних основних частин садової ділянки. Садові фігурки дуже подобаються маленьким дітям, адже серед них діти можуть побачити своїх улюблених мультяшних чи казкових героїв. Такі фігурки найдоцільніше встановити на майданчику для ігор, якщо така є на ділянці.

ландшафт декор елемент сад

Важливо, щоб у саду або на дитячому майданчику не було надлишку або перенасичення фігурками, щоб не захаращувати навколишній простір. Красиво виглядають коріння чи пні на ділянці, на яких розташовані невеликі садові фігурки. У такому місці приємно відпочивати не лише дітям, а й дорослим.

На ділянці, що містить класичну водойму, красиво виглядатиме фігурка крокодила, яка в давній міфології символізує двигун і опору Землі, і є нічним божеством. Наявність скульптури крокодила на ділянці наближає його до південно-африканського пейзажу.

Категория: Дизайн | Просмотров: 1851 | Добавил: biuro | Теги: декор, дизайн, ландшафтний, сад, елемент | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar