Главная » 2022 » Жовтень » 19 » Монтаж каналізації - завдання, яке варто довіряти професіоналам
11:46
Монтаж каналізації - завдання, яке варто довіряти професіоналам

монтаж каналізація Наявність у будинку каналізаційної системи – одна з обов'язкових умов комфортного проживання. Саме тому цьому питанню приділяється належна увага під час будівництва чи проведення капітального ремонту. Разом з тим, варто розуміти, що з технічного боку питання монтажу каналізації або септика – це серйозна і складна процедура, проведення якої варто довірити майстрам відповідної спеціалізації.

За типом проведення робіт монтаж каналізації поділяється на:

  1. внутрішній (актуальний для квартир та будинків, передбачає проведення системи всередині приміщень);
  2. зовнішній (актуальний для приватних будинків, дачних будиночків, передбачає проведення робіт з прокладання системи каналізації від будинку до зливної ями або централізованої системи міської каналізації).

Монтаж каналізації передбачає проведення низки робіт та вирішення питань:

  • проектування системи каналізації (куди вона буде проводитися, які вузли до неї приєднуються, де прокладатимуться труби тощо);
  • вибір труб, які будуть використовуватись у роботі (металеві, поліпропіленові, азбестові);
  • визначення необхідного діаметра труб, їхньої кількості, сполучних вузлів для збирання системи.

Оптимальний на сьогоднішній день варіант – каналізаційна система, зібрана з поліпропіленових труб. Вони прості в монтажі, зручні та надійні в експлуатації, доступні за ціною.

Поліпропіленові (більш популярна їхня назва – пластикові) труби для каналізації представлені на ринку в широкому асортименті – будь-якої ширини (діаметра), для зовнішнього та внутрішнього використання (відрізняються кольором). Це дозволяє спроектувати та сконструювати каналізаційну систему будь-якого ступеня складності, гарантуючи її надійну роботу протягом довгих років. Виробники гарантують ефективність експлуатації пластикової каналізаційної системи (за умови правильного її монтажу) протягом 30-50 років.

Монтаж каналізації – робота відповідальна та має безліч нюансів та тонкощів, саме тому її проведення рекомендується довірити фахівцям. Важливо правильно розрахувати кут нахилу при прокладанні труб, який забезпечить злив води, глибину закладення труб у ґрунт (для зовнішньої каналізації), спосіб шумоізоляції і т.п.

монтаж каналізація

Тільки висококваліфіковані та досвідчені фахівці зможуть швидко та з гарантією якості впоратися з цією роботою. Тож чи варто йти на сумнівну економію (на послугах майстрів) для пошуку оптимального варіанта шляхом особистих експериментів? Набагато раціональніше та ефективніше просто довірити монтаж каналізації у будинку чи квартирі майстрам і на багато років забути про існування такої проблеми!

Категория: Стройка | Просмотров: 1621 | Добавил: biuro | Теги: каналізація, монтаж, система | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar