Главная » 2022 » Серпень » 29 » Натуральні шпалери: що це таке
18:46
Натуральні шпалери: що це таке

натуральні шпалери Так звані рослинні шпалери мають у своїй основі природні матеріали. Вони є поєднанням основи, як правило, виготовленої з нетканого матеріалу, необробленого паперу або флізеліну, і натуральних рослинних елементів, доданих до структури основи. Як рослини, що входять до складу шпалер, можуть бути використані бамбукові, очеретяні або джутові, а також водорості, листя папірусу, маранти та різноподібні представники тропічної флори.

Рослини, які входять до складу шпалер, можуть бути представлені в конкретній моделі поодинці або в різноманітних комбінаціях. Одна з найпоширеніших композицій, взятих за основу шпалер – це спілка бамбукового листя та стебел і сизалі. Взагалі, бамбук чудово виглядає в парі з багатьма рослинами. Зустрічаються і дуже рідкісні комбінації, які з'єднують чарівним чином, наприклад, золотоцвіт і очерет, або інші, часом несподівані елементи.

Незважаючи на те, що рослинні шпалери самі по собі вже є нетривіальною ідеєю, все ж таки не варто купувати перші. Закони поєднання шпалер та загального декору кімнати ніхто не скасовував. Тому, при покупці шпалер, потрібно враховувати колірну гаму всього інтер'єру.

Вартість натуральних шпалер є досить високою. Це пов'язано з непростим технологічним процесом, у ході якого виготовляються прекрасні природні матеріали для шпалер. У виробників витрачається багато часу на те, щоб відсортувати вихідні рослини за різними параметрами, потім очистити і висушити їх. Тільки після всіх цих процедур волокна рослин будуть готовими до того, щоб їх сплели в полотно.

Найчастіше, звичайно, все робиться на верстатах, але іноді – і ручним способом. Далі йде з'єднання отриманого тканого полотна з основою шпалер. Якщо потрібно, у виробництві з'являється також стадія фарбування шпалер. Палітра, яка використовується для натуральних шпалер, дуже гарна. Природні тони зеленого, жовтого, коричневого та червоного зберігають природний образ шпалер. Є можливість придбати шпалери, які зовсім не піддавалися фарбуванню.

натуральні шпалери

Окремо варто поговорити про сферу застосування натуральних шпалер. З огляду на особливості складу, природні матеріали добре вбирають запахи і речовини, з якими шпалери стикаються. Тому, клеїти такі шпалери на кухні непрактично. Будь-які приміщення з підвищеним рівнем вологості не підійдуть для натуральних шпалер.

Простір передпокою теж не зовсім вдале місце для того, щоб клеїти натуральні шпалери. Причина в дотику до стін. У результаті шпалери швидко втратить первісний вигляд. А ось вітальня та спальна – це ті місця, де натуральні шпалери виглядатимуть чудово.

Натуральним матеріалом можна обклеїти не тільки поверхні стін, але й стелю. Ще такі шпалери можна використовувати як матеріал для створення красивих декоративних композицій, які прикрасять простір кімнати.

Категория: Ремонт | Просмотров: 1741 | Добавил: biuro | Теги: натуральні шпалери | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar