Главная » 2022 » Вересень » 27 » Нюанси, на які варто звернути увагу при будівництві котеджу
16:27
Нюанси, на які варто звернути увагу при будівництві котеджу

Дах простої чи складної форми

будівництво котедж Конструкція даху відноситься до дорогих елементів будівлі. До 40% повної вартості будинку йде на її створення. Тому ви можете непогано заощадити, вибравши дах нескладної конфігурації та невеликої площі. Вартість покрівлі буде залежати від конструкції, обраного матеріалу.

Якщо ви бажаєте, щоб мансарда будинку була житловою незалежно від сезону, доведеться зробити теплоізоляцію скатів. На це також знадобляться певні фінансові вкладення.

Дорогі конструкції

Розглядаючи проект будинку, необхідно ще до початку будівництва вирішити, наскільки необхідно встановлювати деякі дорогі конструкції. Такі, наприклад, як виконані із залізобетону:

  • колони;
  • сходи;
  • ригелі.

Ці елементи досить дорогі, тому що вартість робіт з їхнього виготовлення досить висока, як і ціна пристрою самої опалубки.

Ще одна дуже витратна стаття – це транспортні витрати. Купувати доводиться матеріали різного призначення, тому і доставляти їх на місце необхідно різним транспортом.

Вікна дорожчі за стіни

Суттєво впливають на вартість будівельних робіт розміри та кількість дверей та віконних отворів у будинку, а також їхні архітектурні форми. Один кв.м. вікна коштує від 100 до 200 у.о. Якщо проектом передбачено оформлення будинку арочними або круглими вікнами, їхня вартість, за однакової площі, може збільшитися вдвічі.

Майте на увазі, що замовляти двері та вікна оптом набагато дешевше, ніж купувати їх по одному.

Кімната дешевше, санвузол дорожчий

Щоб зменшити загальну вартість будівництва, слід враховувати, що приміщення різного функціонального призначення мають різну вартість обробки 1 кв.м. Наприклад, при порівнянні виконання необхідних оздоблювальних робіт спальні та ванної – видно явно, що вартість останньої буде значно вищою.

Тому, розглядаючи проекти недорогого будинку, звертайте увагу на площі приміщень, для яких необхідне підведення труб водопостачання та каналізації. Ці приміщення (санвузли, ванни, кухні) не повинні бути великими і розташовувати їх слід поблизу одна від одної - це зменшить довжину інженерних мереж.

Найдорожче – оздоблення

Багато радості приносить власникам будинку завершення монтажно-будівельних робіт, коли на фундаменті зведені стіни, укладено перекриття та встановлений дах. Однак більша частина роботи та грошових вкладень ще попереду, адже витрат зроблено лише близько 40% від повної вартості будинку.

будівництво котедж

Починається етап організації інженерних систем (опалення та водопостачання) та оздоблення будинку всередині та зовні. Це час, коли потрібно:

  • вставляти двері та вікна;
  • настилати підлогу;
  • штукатурити стіни;
  • купувати опалювальний котел та радіаторні батареї.

Заключний етап - дизайн будинку та його обстановка обумовлений вашими уподобаннями та бюджетом.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1661 | Добавил: biuro | Теги: котедж, будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar