Главная » 2019 » Березень » 24 » Нюанси підлоги з паркетної дошки
13:03
Нюанси підлоги з паркетної дошки

Нюанси підлог з паркетної дошки

Що таке паркетна дошка

підлога з паркетної дошки Паркетна дошка - це абсолютно натуральне підлогове покриття, що складається з декількох шарів деревини, волокна які склеєні під кутом в 90°. Існує кілька видів паркетної дошки - тришарова, інженерна і т.д. У кожному з них верхній шар - це цінна деревина, яка відповідає за міцність і зовнішній вигляд покриття. Відрізняються вони тільки нижніми шарами. Так, в тришаровій паркетній дошці два нижніх шару - це м'які, але міцні хвойні породи. В інженерній дошці використовується фанера. Такий пристрій паркетної дошки надає їй додаткову міцність і позбавляє від головного недоліку, властивого паркету, - схильності деформуватися при зміні вологості і температури. До того ж, вона не вимагає додаткової обробки: шліфування і розкриття лаком або маслом.

Від чого залежить якість паркетної дошки

Якість, а значить, і довговічність паркетної дошки залежить від декількох параметрів. Перш за все, матеріал, з якого вона виготовляється, повинен бути правильно висушений і рівно розпиляний. Це забезпечує точні геометричні розміри дощок і їх правильну укладку. Замкові з'єднання на крайках повинні бути надійні, в іншому випадку на підлозі з часом з'являться щілини. Нарешті, величезне значення має фінальне покриття, оскільки масла і лаки, якими обробляють верхній шар цінної деревини, відповідають за її зносостійкість і довговічність.

Види укладання паркетної дошки

Найтехнологічнішим і популярним є плаваючий спосіб укладання паркетної дошки, при якому панелі з'єднують між собою за допомогою замків, але не кріплять до основи підлоги. "Плаваючий" метод забезпечує щільне стикування дощок між собою, завдяки чому поверхня підлоги після закінчення робіт виглядає як єдине ціле, а також є хороша стійкість покриття до впливу вологості, температури і механічних навантажень.

Укладання паркетної дошки клейовим способом застосовується тоді, коли в приміщеннях дуже великої площі підлозі потрібно надати додаткову жорсткість. У цьому випадку найчастіше використовуються дошки з типом з'єднання "шип-паз", які приклеюються до стяжки або фанерного чорнової підлоги.

Технологія укладання паркетної дошки

Для того щоб ваша підлога виглядала ідеально, крім дизайну і якості, дуже важлива правильна установка паркетної дошки. Працювати з цим покриттям значно простіше, ніж з традиційним паркетом, однак і тут існують свої правила:

  1. Паркетну дошку потрібно укладати на рівну і суху стяжку, очищену від пилу і бруду. Перепад висот чорнової підлоги не повинен перевищувати 2 мм на кожні 2 метри, а вологість складати не більше 3-5%.
  2. Між стяжкою і паркетною дошкою слід простелити підкладку, головне завдання якої - забезпечити паро- і гідроізоляцію. При необхідності до неї також можна додати шар шумо- і теплоізоляційного матеріалу або ж вибрати комбіновану підкладку "3 в 1", яка володіє всіма названими властивостями.
  3. Паркетну дошку можна постелити на теплу підлогу. В такому випадку оптимальна товщина панелей складе 13-15 мм.
  4. Температура в приміщенні під час укладання паркетної дошки повинна бути не менше 18°С, а вологість повітря — 30-60%.
  5. Укладання паркетних дощок починають уздовж довшої стіни. Як правило, їх кладуть по довжині приміщення, а в квадратній кімнаті - паралельно напрямку світла, що падає з вікна. Можна покласти дошки і по діагоналі. Це зробить дизайн кімнати більш оригінальним, але збільшить витрату матеріалу на 5-10%.
  6. По периметру кімнати між стіною і паркетною дошкою, а також біля порогів, дверних прорізів, труб опалення та ін., Потрібно залишити зазори в 10-15 мм (не менше 1,5 мм для кожного метра ширини підлоги). Це відстань знадобитися для того, щоб деревина, з якої виготовлена ​​паркетна дошка, могла, як їй і годиться, "дихати" і розширюватися при зміні температури. У просторих приміщеннях, площею понад 160 квм, для цієї ж мети прокладають спеціальний термошов.

Укладання паркетної дошки найкраще довірити професіоналам. Це забезпечить суворе дотримання технології, підвищить якість, збільшить гарантійний термін і дозволить отримувати задоволення від надійного і практичного підлогового покриття багато років.

Категория: Ремонт | Просмотров: 5651 | Добавил: biuro | Теги: дошка, паркетна дошка, RSD, Підлога | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar