Главная » 2022 » Жовтень » 25 » Оздоблювальний матеріал: сучасне оформлення стін - декоративна штукатурка
21:38
Оздоблювальний матеріал: сучасне оформлення стін - декоративна штукатурка

декоративна штукатурка Коли ви вирішуєте зробити косметичний ремонт свого житла, необхідно заздалегідь визначитись та вибрати потрібні для цього матеріали. Серед найчастіших матеріалів, які застосовуються при обробці стін, виділяють декоративну штукатурку.

Вона може мати масу різновидів і кольорів, а також бути структурною або фактурною. Штукатурка фактурного типу найчастіше продається в сухому вигляді. Розведена суміш цієї штукатурки підходить для зовнішньої та внутрішньої обробки. Тип фактурної штукатурки впливає на форму та розміри спеціальних частинок включень.

Як сполучна речовина в них виступає силіконова смола, яка підвищує вологостійкість і міцність майбутнього покриття. За рахунок цього її застосовують для обробки фасадів або приміщень з високим рівнем вологості.

Мінеральні штукатурки фактурного типу як сполучна речовина використовують цемент. Вони найбільш поширені та застосовуються найчастіше. Недолік такого покриття в тому, що при розведенні суміші необхідно дуже чітко дотримуватися всіх пропорцій і ретельно перемішувати, інакше розчин стане непридатним.

Також на ринку можна зустріти силікатні штукатурки. До їх складу додають калійне скло, за рахунок чого вона має високу міцність, зносостійкість, довговічність та вартість. Головний мінус такого покриття полягає в тому, що в приміщенні силікатну штукатурку застосовувати не рекомендується.

Для проведення зовнішніх оздоблювальних робіт найкраще підійде акрилова штукатурка, у складі якої знаходяться всілякі добавки і акрилові смоли. Переваги її в тому, що вона стійка до впливу атмосферних явищ, перепадів температур і високої вологості, має велику гаму кольорів, доступна за ціною, легко наноситься на поверхні стін і стель.

декоративна штукатурка

Якщо говорити про структурну штукатурку, то вона має вигляд неоднорідної маси, до складу якої входить кілька слюди, кварцу, мінералів або кам'яної крихти. Головними перевагами такої штукатурки є:

  • довгий термін служби;
  • екологічність;
  • практичність;
  • висока пластичність.

Зазвичай її використовують для обробки фасадів заміських будинків, котеджів, промислових будівель та офісів. Відмінні експлуатаційні характеристики та доступна ціна є вирішальними факторами при виборі даної штукатурки як зовнішній оздоблювальний матеріал.

Категория: Ремонт | Просмотров: 1431 | Добавил: biuro | Теги: штукатурка, стіна, матеріал, оформлення, декоративна, оздоблювальний | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar