Главная » 2022 » Грудень » 9 » П'ять складових дизайну інтер'єру
18:11
П'ять складових дизайну інтер'єру

Планування

дизайн інтер'єр Для початку необхідно визначитися з переліком предметів, без яких ви не мислите свого повсякденного життя. Аудіо та відеотехніка, фурнітура, сантехніка, холодильник, пральна та посудомийна машини – все це має забезпечувати вам комфортне проживання. Додайте до цього за бажанням вентиляційну систему і кондиціонер, і список готовий.

Потім настає час провести планування приміщення з урахуванням складеного переліку речей. Правильне спрямування планування обумовлюється конструктивними та іншими специфічними параметрами кожного приміщення. В розрахунок необхідно брати забезпечення хорошого освітлення квартири: ніщо не повинно стояти на шляху світла в найвіддаленіші частини приміщення. Важливо передбачити комфортне переміщення кімнатами.

Після завершення планування приміщень, визначенням місцезнаходження фурнітури та техніки можна зайнятися другим етапом дизайнерських робіт – розробкою системи штучного освітлення.

Система штучного освітлення

Для повноцінного освітлення, у кожній кімнаті необхідно забезпечити кілька джерел світла. Одні можна задіяти спокійним, тихим вечором, інші – під час галасливої урочистості, миттєво змінюючи в кімнаті атмосферу. Так, при розподілі приміщення на сектори - кухні, вітальні, їдальні, що характерно для планування у вигляді студії, за допомогою світла ми концентруємо увагу на будь-якій зоні або виключаємо будь-яку з них.

Серйозно потрібно поставитися до вибору вимикачів та місць їхнього встановлення. Це багато в чому допоможе контролювати систему освітлення. Так, використовуючи один і той же спеціальний перемикач можна одночасно вимкнути світло в одному місці і включити в іншому, це стане у нагоді, наприклад, якщо вашу спальну кімнату і коридор з'єднує прохідна вітальня. Вмикач зможе керувати яскравістю світлового потоку, обладнане ними джерело світла може служити і як нічний світильник, і як основне освітлення.

Акустика

Найчастіше у погано спланованому приміщенні виникає ефект відлуння. Будь-які звуки багаторазово відтворюються, ускладнюючи спілкування. Перешкодою на шляху луни можуть стати меблі, але що робити, якщо їх не багато, а кімната досить габаритна або якщо вони взагалі вбудовані? Існує два способи вирішення подібної проблеми.

Перший спосіб полягає в організації в стінах різних архітектурних елементів - каскадів, ніш, збільшуючи цим їх пластичність. Прикраса стелі кесонами також перешкоджає поширенню відлуння.

Для здійснення другого способу необхідно використовувати різні шумопоглинаючі матеріали, драпірування, штори. Підлогу можна застелити килимом, стіни прикрасити картинами. Все це стосується декорування.

Обробка

Підлога, стіни, стеля приміщення оформляються за допомогою спеціальних матеріалів, які називаються оздоблювальними. При цьому поряд із зовнішніми показниками, важливим є екологічна безпека, функціональність, хороші якісні характеристики та термін служби матеріалу.

Щоб обробка не зажадала оновлення протягом десятка і більше років, необхідно дотримуватися призначення того чи іншого матеріалу.

Висока вологість у кімнаті – пряма дорога до гіпсоволоконної стелі, стійкої до води та лугу фарби для стелі та стін, підлогової та настінної керамічної плитки.

У приміщенні зі змінною вологістю забудьте про масивну дошку і тим більше паркет. Для оздоблення підлоги в передпокої найкраще підійде плитка з кераміки з 4-5 класом стійкості на зношування або керамограніт.

Стилізація

Загальна гармонія в приміщенні досягається збалансованим поєднанням таких факторів, як загальна палітра кольорів, реалізація структури підлоги, стелі, стін, відповідність габаритів елементів інтер'єру росту і статурі людини. За рахунок цього забезпечується взаємодоповнення предметів інтер'єру.

Нові дизайнерські рішення не повинні ставати при стилізації "істиною в останній інстанції". При цьому ви втратите й практичність, адже віяння моди змінюються дуже часто, і не скористаєтеся демократичністю сучасних поглядів. Жорсткі рамки сьогодні моді не властиві, і ваша фантазія може бути абсолютно безмежною. Зараз модно практично все.

дизайн інтер'єр

Використовуйте в інтер'єрі тему країн світу: східний, середземноморський, японський, кантрі, прованс – вибір стилів величезний. Або пориньте в історію: бароко, ампір, модерн і класицизм чекають на вас. А може вас цікавлять рішення сучасності: мінімалізм, техно, хай-тек, авнгард? Чи еклектика – поєднання напрямків? Зрештою на першому плані має стояти ваше комфортне самопочуття у своїй оселі.

Звичайно, в рамках цієї статті нам вдалося висвітлити далеко не всі постулати проектування, тут вказані лише основні з них. Є багато особливостей другого плану. Лише завдяки ретельному опрацюванню всіх моментів, використанню всіх навичок і знань, можна отримати в результаті справді оригінальний, функціональний, зручний, гармонійний, неповторний інтер'єр.

Категория: Дизайн | Просмотров: 1421 | Добавил: biuro | Теги: дизайн, інтер'єр | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar