Главная » 2022 » Серпень » 5 » Порада: як забезпечити шумоізоляцію в офісі чи кабінеті
17:39
Порада: як забезпечити шумоізоляцію в офісі чи кабінеті

шумоізоляція офіс кабінет Набридливий шум із приймальні або сусіднього офісу постійно доноситься до вашого кабінету, відволікає та виснажує, але що робити, якщо все це називається робочою обстановкою? Вирішення цієї проблеми - професійний ремонт офісів!

Одним із найефективніших способів покращення звукоізоляції справедливо вважається використання спеціальної звукоізоляційної мембрани. Її можна закріпити механічно або приклеїти до стіни за допомогою звичайного ПВХ клею. В результаті ви отримаєте звукоізолюючий шар, що складається з мембрани з екраном, який заповнений мінеральною ватою та облицьований гіпсокартоном. Товщина такої конструкції не перевищує 7 см і здатна підвищити індекс звукоізоляції до 30 дБ.

Фальшстіна поглинатиме звуки, що проникають крізь стіну, завдяки чому відчутно знизиться рівень шуму. Її спорудження також є актуальним в умовах багатоквартирних будинків. Особливо коли сусідська дитина почне займатися музикою або по сусідству оселиться любитель домашніх кінотеатрів.

Складові шумоізоляції в офісі

Індекс звукоізоляції:

  • внутрішніх перегородок будівлі має становити близько 54-57 дБ;
  • звичайної цегляної кладки цей показник не перевищує 30-40 дБ.

Звідси стає зрозуміло, що без додаткової звукоізоляції практично неможливо досягти нормальної робочої чи домашньої обстановки.

Для виконання звукоізоляційним екраном своєї головної функції його необхідно виготовляти з матеріалів, які мають хороші звукоізоляційні показники. Тут особливе місце відводиться прокладці між стіною і облицюванням. Вона повинна добре гасити вібрації та поглинати звукові хвилі. Також вона повинна бути еластичною, інакше ви не зможете забезпечити щільне заповнення простору між елементами профілю (каркаса). Тому найчастіше для цих цілей варто мати м'які плити зі скляного або базальтового волокна товщиною від 5 до 10 см і щільністю більше 30 кг/м3. Вони здатні підвищити звукоізоляційні властивості стіни та навіть перевищити бажані 57 дБ.

шумоізоляція офіс кабінет

Чому перевагу ви віддасте у виборі облицювального матеріалу при ремонті офісних приміщень - менш важливо. Тут слід керуватися принципами його укладання та естетичності зовнішнього вигляду. Оптимальний і поширений варіант - гіпсокартонні плити.

Особливості монтажу шумоізоляції

Звуки можуть передаватися не тільки через ізолюючий шар/екран, а й по периметру каркаса, у місцях його кріплення до стін. Тому правильний монтаж конструкції та якісне ущільнення стиків впливає на кінцевий результат. Важливий етап робіт – укладання ізоляційного матеріалу (наприклад термозвукоізолу), яким необхідно максимально щільно заповнити внутрішній простір із профілів. Але перед монтажем самих профілів та з'єднувачів їх необхідно проклеїти звукоізолюючою стрічкою, а лише потім прикручувати до стелі та підлоги. Якщо знехтувати цим, то ви отримаєте множинні "містки" передачі вібрації від стіни до облицювання.

Щоб запобігти утворенню тріщин на стиках екрана, стелі, підлоги та бічних стін, слід використовувати амортизаційну стрічку та добре зашпаклювати шви між плитами.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1741 | Добавил: biuro | Теги: кабінет, офіс, шумоізоляція | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar