Главная » 2022 » Вересень » 4 » Поради щодо ремонту: як ремонтувати вітальню своїми руками
12:11
Поради щодо ремонту: як ремонтувати вітальню своїми руками

"Зустрічають по одязі, а проводжають ...", а проводжають також по одязі. У нашому недосконалому світі основним залишається візуальна реклама. А тому хорошому господареві, який звик працювати своїми руками, ідеї для ремонту вітальні завжди знадобляться. Адже місце прийому гостей – це візитна картка всієї квартири, обличчя і показник статусу її господаря.

Як і будь-який інший, самостійний ремонт вітальні можна умовно розбити на три основні комплекси заходів:

  1. ремонт стелі;
  2. ремонт стін;
  3. ремонт підлоги.

І для кожної з цих робіт є свої оригінальні ідеї.

Ремонт стелі

Більшість будівельних процесів рухаються зверху донизу, а тому почнемо зі стелі. Якщо ви неодмінно хочете виконати ремонт вітальні самостійно, то від такої модної технології як натяжні ПВХ та тканинні полотна доведеться, швидше за все, відмовитись. Незважаючи на всі свої переваги, такі технології практично виключають непрофесійний монтаж, залишаючи це право тільки за працівниками дилерських організацій.

Але нічого страшного. Було б бажання. На вибір домашнього майстра залишаються як мінімум дві стельові системи, здійснити монтаж яких можна своїми руками.

Стеля з гіпсокартону

Стара та перевірена технологія створення стельових полотен будь-якої форми та складності. Робота з гіпсокартоном проста, хоч і трудомістка. При наявності досвіду ви зможете виготовити з нього хоч "повітряні замки".

Рейкова стеля

Алюмінієва рейка – новий матеріал на вітчизняному ринку, за допомогою якого можна навіть не маючи будівельного досвіду створювати оригінальні стелі найскладнішої конструкції. При цьому вони будуть повністю розбірними.

Порада: працюючи над стелею у вітальні, подумайте над можливістю організувати світлодіодне освітлення.

Ремонт стін

Якщо стеля є найпомітнішим елементом приміщення, то стіни — безперечно, найоб'ємнішим. І вони, на відміну від стелі, зазнають набагато більших експлуатаційних навантажень.

Порада: будуючи стіни, заздалегідь подбайте і про камін.

Привабливим, звичайно, виглядає швидко обтягнути кімнату гіпсокартоном, але якщо ви хочете якісно відремонтувати вітальню - віддавайте перевагу маячній штукатурці. І то вже неважливо, чи стягуватимете ви дешевою вапняно-цементною штукатуркою або дорогим родбантом, але монолітна стіна - це солідна стіна, яку можна згодом обробити будь-яким фінішним покриттям.

Порада: особливою популярністю сьогодні користуються фактурні фінішні покриття, починаючи з простого "Короїда" і закінчуючи "Венеціанкою".

Ремонт підлоги

Підлога рідко буває занадто помітною, але це найважливіший елемент приміщення і вимоги до нього завжди набагато більш вищі, ніж до чогось іншого. Основних популярних тенденцій в оформленні підлоги всього дві. Саме ці покриття мають право бути самостійною окрасою приміщення і не потребувати жодних килимів та палаців. Всі інше беззастережно програють, зокрема і в художній складовій:

  • ковроліни;
  • ламінати;
  • лінолеуми;
  • паркетні дошки.

Наливні 3D-підлоги

Порівняно новий, але вже популярний вид полімерного підлогового покриття, що дозволяє створювати гарні зносостійкі вироби в найкоротший термін.

Художній паркет

Соліднішого покриття для підлоги, ніж паркет просто не існує. Він прийшов до нас ще з часів імперій і досі впевнено утримує лідируючі позиції.

Так, це дороге покриття, яке вимагає високопрофесійного монтажу, постійного, кропіткого догляду. Але якісно укладений паркет того вартий. Він справді є наочним підтвердженням статусу та художнього смаку свого власника.

Категория: Ремонт | Просмотров: 1671 | Добавил: biuro | Теги: ремонт, Вітальня | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar