Главная » 2023 » Лютий » 14 » Проектування каналізаційних мереж
15:58
Проектування каналізаційних мереж

Розробка проекту каналізації проводиться на основі раніше обраних моделей труб, а також запропонованого способу їхнього укладання. Крім того, у параметрах майбутньої мережі вказується запланований обсяг стоків, важливу роль відіграють фізичні розміри майбутнього трубопроводу. Етап проектування каналізації є найбільш важливим, саме зараз визначається місцезнаходження труб і планується сантехніка.

Каналізаційна система обов'язково складається з наступних частин:

  • зовнішньої мережі;
  • внутрішньої системи;
  • очисних споруд.

Підвищити ефективність системи можна завдяки підключенню спеціалізованих додаткових пристроїв, таких як насосна станція, камера перемикання та локальні очисні споруди.

Окреме виділення внутрішньої каналізації дозволяє за допомогою цієї системи виводити стоки в зовнішню мережу. Після цього вони прямують на очисні споруди, а потім і до місця скидання. Будь-яка каналізаційна система включає водоприймальні прилади: раковини, ванни або унітази, а також окрему систему взаємозалежних трубопроводів, що включають витяжні труби та стояки. Будь-які проектні роботи виконуються на основі технічних норм та чинних вимог щодо роботи та функціонування каналізаційної мережі. Якщо їх не витримати, то мешканці будинку обов'язково зіткнуться з такою проблемою як засмічення, неприємний запах або "зрив" гідрозатвору.

Головне призначення зовнішньої мережі – транспортування стоків до очисних споруд, а тому будь-яка поломка може призвести до виходу всієї системи з ладу. Уникнути цього досить просто, головне ретельно продумати всі технічні параметри ще на етапі планування та проектування.

Профілактичні роботи на будь-якій ділянці зовнішньої мережі ефективніше вести за допомогою колодязів, їх можуть виконувати як із пластику, так і за допомогою бетонних кілець. При цьому зовнішній трубопровід не повинен упиратись у такі перешкоди як дороги чи річки, тому цей момент також враховується у процесі розробки.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1481 | Добавил: biuro | Теги: Проектування, каналізаційна, мережа | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar