Главная » 2022 » Серпень » 25 » Реставрація дверей: як вона відбувається
17:48
Реставрація дверей: як вона відбувається

реставрація двері Жоден будинок не обходиться без дверей. Вхідні, міжкімнатні – всі вони є досить важливим елементом інтер'єру, а тому їх не варто забувати, роблячи ремонт. Але, якщо вхідні підлягають повній заміні, то міжкімнатні можна модернізувати або своїми руками, або, віддавши в майстерню до професіоналів.

Реставрація дверей провадиться з використанням сучасних оздоблювальних матеріалів, широкий асортимент яких дає волю нашій уяві. Розглянемо сьогодні приклад, як зробити стильний вхід до кімнати зі звичайних суцільних дверей. Для перетворення вам знадобиться дубовий шпон з термоклеєвою підкладкою та скло, бажано гарне.

Починається реставрація дверей з того, що їх знімають із петель. Усі начіпні елементи (замки, петлі, ручки) акуратно видаляють. Потім, озброївшись косинцем і лінійкою, на площині дверей проводять основну вертикальну лінію, від якої виходитиме вся наступна розмітка. Для скляної вставки необхідно правильно накреслити та вирізати рамку. Зазвичай над "віконним" отвором залишають 160-180 мм, а під ним 500-550 мм. Коли відповідні лінії нанесені, у розмічених кутах отвору за допомогою дриля просвердлюють отвори для можливості вставити полотно електролобзика. Дуже важливо за викресленими лініями точно випиляти отвір для скляної вставки.

Триває реставрація дверей процесом висвердлювання поблизу розташованих отворів у кутах "віконного отвору". Чим ближче вони будуть розташовані один до одного, тим краще. Потім по розмічених лініях ножівкою або лобзиком випилюють отвір. Якщо двері всередині виявилися пустотілими, то по периметру розпилу між зовнішніми панелями потрібно буде вставити допоміжні дерев'яні рейки. Надійно та швидко їх закріпити можна наступним чином: промастивши клеєм і вставивши на місце планки, прихопіть їх невеликими гвоздиками або шурупами.

Наступний етап, якого вимагає реставрація дверей, – зняття старої фарби. Найлегше її видалити за допомогою гарячої праски. Для цього слід покласти на двері тканину або папір та рівномірно прогрівати фарбу праскою. Розплавлену забарвлену поверхню акуратно очищають за допомогою стамески та ганчірочки, змоченої в розчиннику. Збирати палітурку починають з горизонтальних планок, залишаючи вертикальні на останню чергу. Для кріплення палітурки найкраще використовувати маленькі цвяхи, прибиваючи їх без капелюшків під кутом. Щоб реставрація дверей не призвела до збільшення колишніх габаритів, потрібно виміряти товщину шпону, що приклеюється, і з кожної дверної кромки зняти рубанком приблизно 3 мм.

реставрація двері

Шпоновий малюнок підбирають безпосередньо на поверхні, яка підлягає обробці. Обрізки шпону підуть на обклеювання невеликих ділянок у верхній частині дверей, тому не варто викидати їх. Обклеювання поверхні починається від середини і йде до країв. Щоб між сусідніми пластинами не вийшло проміжків, клей, що йде вздовж стику, слід розігріти праскою. Коли він застигне, нагрітий шпон добре придавлюють до дверей.

Надлишки, що виступають, найкраще зрізати з кромки дверей за допомогою "чобітного" ножа з гострим лезом. Завершується реставрація дверей ручним шліфуванням обклеєних дверей. При цьому потрібно робити рухи вздовж волокон шпону. Для кращого запилювання розкладки віконного отвору доцільно застосовувати стусло, яке необхідно тримати під кутом 45°.

Категория: Ремонт | Просмотров: 1781 | Добавил: biuro | Теги: Реставрація, двері | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar