Главная » 2022 » Жовтень » 2 » Рідкі шпалери: як самостійно нанести на стелю
16:34
Рідкі шпалери: як самостійно нанести на стелю

рідкі шпалери стеля Перш, ніж приступати до нанесення рідких шпалер на стелю, всю стельову поверхню спочатку необхідно підготувати, і до підготовчих робіт слід поставитися з особливою увагою. Стелю обов'язково потрібно вирівняти: прибрати всі тріщини та виступи, обробити ґрунтовкою.

З чого почати?

Насамперед необхідно позбутися старого стельового покриття. Якщо старий шар складається з фарби на водоемульсійній основі, вапнякової або крейдяної побілки, то при застосуванні "змивки" воно видаляється. При масляному, емалевому або акриловому покритті потрібно старі шари зіскребти, інструментами для цього послужать щітка видалення металу або шпатель.

За наявності на стелі великих тріщин є необхідність пройтися шпаклівкою. Після повного висихання поверхня ґрунтується, вона утворює хороше зчеплення між оздоблювальним матеріалом і поверхнею — ґрунтовка наноситься в два-три шари.

Підготовка рідких шпалер

На ринках будівельних матеріалів існує не маленький асортимент рідких шпалер, таких як:

  • що реалізуються у вигляді сухої суміші, в яку при приготуванні слід додавати текстурні добавки та барвники;
  • шпалери в готовому вигляді - такі шпалери продаються у відрі з різноманітною гамою кольорів;
  • суха, текстурна суміш із наявним кольором.

Для розведення оздоблювального матеріалу необхідно використовувати середнього об'єму відро з водою, добре перемішуючи шпалерну консистенцію. Після перемішування суміші її потрібно залишити на 12 годин для насичення вологою. Після цього часу в рідкі шпалери додається невелика кількість води і суміш знову перемішується. Процес перемішування виконується руками, інакше при механічному перемішуванні є ризик пошкодження волокон шпалер.

Нанесення шпалер здійснюється за допомогою шпателя чи валика, що залишає за собою незвичайну текстуру. Також виконувати роботу можна фарбопультом, цей метод робить процес швидшим.

Найзручніше наносити суміш рідких шпалер на стелю зліва направо, також суміш необхідно укладати не на попередній шар, а поруч - стик у стик. Проміжки, що залишилися, зводяться за допомогою шпателя.

рідкі шпалери стеля

Після нанесення на стелю рідких шпалер суміш слід залишити до повного висихання, іноді доходить до часу до 2-х діб.

При нанесенні суміші в кімнатах з підвищеною вологістю захистити матеріал можна лаком на акриловій основі. Лакове покриття наноситься до 3 шарів.

Оздоблення стелі рідкими шпалерами може виконати і новачок у сфері будівельних та оздоблювальних робіт, головне - виявити завзятість, уважність та трохи терпіння.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1881 | Добавил: biuro | Теги: стеля, рідкі, шпалери | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar