Главная » 2022 » Листопад » 9 » Робимо своїми руками: докладний опис як зробити підвісну стелю
00:13
Робимо своїми руками: докладний опис як зробити підвісну стелю

підвісна стеля Насамперед запасіться матеріалом. Нижче наведено список того, що доведеться купити. Інструменти ми не описуватимемо, оскільки вони є у будь-якого господаря: перфоратор, молоток, рулетка, рівень і їм подібні.

А ось і сам список:

  • гіпсокартон. Врахуйте, що вам потрібен саме стельовий, тому що інші його види надто важкі для встановлення на стелю;
  • алюмінієві профілі. Вони бувають двох видів: широкі CD та вузькі UD. Перші – основа, а другою потрібно буде задати плече жорсткості по периметру кімнати;
  • кріплення-метелика. Саме за допомогою них ви станете кріпити профілі до стелі;
  • Швидкий монтаж. Кількість розраховуйте так: на кожного "метелика" два дюбелі, а крім того ними кріпиться до стіни профіль UD;
  • шурупи-блошки. Це кріплення профілів до "метеликів". Розраховуйте, що на кожного "метелика" піде 4 "блошки";
  • стрічка-серп'янка. Нею потрібно буде заклеїти всі стики між листами гіпсокартону перед тим, як шпаклювати стелю;
  • шпаклівка. Врахуйте, що замазувати потрібно буде всю (це важливо) стелю, а не лише шви.

Цього набору матеріалів вистачить для того, щоб зробити підвісну стелю з гіпсокартону. Але якщо ви хочете зробити ще й нестандартне освітлення, то подбайте і про дроти. Його прокладають після того, як буде встановлена ​​решетування, але перед безпосереднім монтуванням гіпсокартону.

Приступаємо до справи

На відстані від 4 до 6 сантиметрів від стелі закріпіть профіль UD швидким монтажем. Повторіть операцію, доки профіль не буде встановлений по всьому периметру кімнати. Зверніть увагу, що кожен окремий профіль потрібно встановлювати за рівнем. Якщо все буде зроблено правильно, то початок першого і кінець останнього зійдуться в одній точці, і максимальна розбіжність не перевищить 2 мм.

Тепер вставте профіль CD в UD. Розташуйте кожен окремий профіль CD на відстані 60 см. Таким чином на кожен лист гіпсокартону буде припадати по 1 цілому профілю, який буде перетинати лист точно в центрі і два профілю з боків. До бічних профілів кріпляться два аркуші гіпсокартону.

Монтаж алюмінієвих профілів до стелі

Після того, як всі профілі будуть розставлені, розташуйте між ними і стелею кріплення-метелик, розмітьте, де буде розміщуватися швидкий монтаж і просвердліть стелю. Тепер прикріпіть "метелика" до стелі. Загніть краї і прикрутіть до них профіль. Робиться це за допомогою "блошок".

Кріплення профілів до стелі

Тепер звичайними шурупами прикрутіть гіпсокартон до профілів. Крок між шурупами повинен бути не менше 15 сантиметрів і не більше 25. Коли вся стеля буде "зашита плитами гіпсокартону, зашпатлюйте його і все. Готово!"

Як зробити навісну стелю з дерев'яних рейок

Цей тип стелі більше підійде для заміських будинків та лазень. Але якщо ваша квартира витримана в сільському стилі, то така стеля дуже органічно впишеться в цей інтер'єр.

Як і в минулому випадку, перше, що потрібно буде зробити - це навідатися в будівельний магазин і закупитись матеріалами. Отже, що нам потрібно для того, щоб зробити навісну стелю з дерева:

  • самі дерев'яні рейки;
  • дерев'яні бруски, до яких кріпиться основне стельове покриття;
  • швидкий монтаж;
  • невеликі гвоздики для кріплення рейок та брусків;
  • спеціальна кольорова мастика, що імітує дерево для замазування гвоздикових капелюшків.

Процес встановлення

Обрешітка стелі дерев'яними рейками

Насамперед закріпіть на стелі маленькі дерев'яні бруски, до яких будуть кріпитися довгі. Прикладаючи довгий брусок до коротких, досягайте того, щоб він стояв точно за рівнем. Для цього, якщо знадобиться, зістругайте з коротких брусків частину дерева.

підвісна стеля

Встановлення планок з дерева

Після того, як на всю стелю буде нанесена обрешітка, приступайте до встановлення планок. Вони прибиваються невеликими гвоздиками до довгих брусків. Намагайтеся забивати гвоздики акуратно, щоб молотком не залишити вм'ятини на рейках. Якщо ви зробите підвісну стелю з усією можливою акуратністю, то це тільки додасть йому краси.

Гвоздики потрібно заганяти у рейки на 0,5-1мм. Це робиться для того, щоб їх можна було замазати мастикою.

Тепер, коли вся стеля буде набрана з окремих рейок, ви можете або покрити лаком, або пофарбувати. Також чудово виглядає така стеля, якщо з нею не проводити ніякої фінальної обробки. Це надасть їй "життя" та теплоти.

Підводні камені

На перший погляд здається, що зробити стелю з дерева набагато простіше. Але тут варто враховувати той нюанс, що працювати доведеться майже наосліп і виставляти обрій не тільки вздовж розташування довгих брусків, а й відбивати рівень перпендикулярно до їхнього розташування. Якщо цього не зробити, то стеля у вас йтиме "хвилями", а це дуже знизить її загальну красу.

Категория: Ремонт | Просмотров: 1651 | Добавил: biuro | Теги: підвісна, стеля | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar