Главная » 2022 » Жовтень » 7 » Робимо своїми руками: тонкощі ремонту у невеликій ванній
16:24
Робимо своїми руками: тонкощі ремонту у невеликій ванній

ремонт ванна За своїми загальним принципам, сама процедура виконання ремонту в невеликих ванних кімнатах практично ні чим не відрізняється від ремонту у звичайній ванній, проте передбачає наявність певних нюансів. Приміром, при доборі необхідного матеріалу необхідно враховувати не тільки вологостійкість і здатність протистояти екстремальним температурам, а й обов'язково брати до уваги такі показники, які дозволять візуально злегка розширити невелике приміщення.

На початковому етапі, як і при здійсненні ремонту в будь-якій іншій кімнаті, з усіх поверхонь необхідно демонтувати старі покриття та, у разі необхідності, провести заміну труб. При цьому, щоб трохи розширити приміщення, труби бажано прокладати в стінах, використовуючи для цього пластикові або мідні вироби. Хоча цей процес і вважається дуже витратним, він здатний забезпечувати більш високу надійність та комфорт. Після завершення робіт із встановлення труб, необхідно провести монтаж рушникосушарки. Особливу увагу при підборі даного елемента варто приділяти компактності, щоб він, у ванній, не займав занадто багато місця.

Істотне значення при виконанні ремонту в невеликій ванній, також має правильний підхід до обробки:

  • стелі;
  • стін;
  • підлоги.

Найголовніше, в даному випадку, звернути увагу на вибір бажаного кольору. У невеликих приміщеннях, для обробки всіх поверхонь бажано використовувати виключно світлі, і за можливості глянцеві тони, які сприяють значному зоровому збільшенню простору. Так, світла стеля, здатна зробити будь-яку кімнату вищою.

Оздоблення стін, у невеликій ванній, найкраще здійснювати за допомогою блискучої керамічної плитки, яка завдяки своїй здатності чудово відбивати світло візуально збільшуватиме приміщення. При цьому, щоб не розділяти простір на частини, всі міжплиткові шви бажано закладати світлою затиркою.

ремонт ванна

Досить привабливо, в цій ситуації, також буде виглядати і комбінований варіант кладки плитки, що передбачає використання різних способів наклеювання та розмірів самої плитки. При підборі плитки з візерунком, перевагу краще віддавати варіантам з вертикальним малюнком, що дасть можливість візуально зробити ванну вищою.

Що стосується підлоги, то для її облаштування також необхідно використовувати керамічну плитку світлих тонів, із попередньо виробленою гідроізоляцією, стяжкою та ґрунтовкою основи. Поверхня, біля такої плитки, повинна обов'язково мати спеціальне покриття. Щоб трохи перетворити декор, у цій ситуації можна скористатися різними яскравими аксесуарами, що ідеально гармонують з кольором оздоблення.

Категория: Ремонт | Просмотров: 2011 | Добавил: biuro | Теги: ремонт, невелика, ванна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar