Главная » 2022 » Жовтень » 8 » Робимо своїми руками: заміна склопакета
17:28
Робимо своїми руками: заміна склопакета

Склопакет – це конструкція зі склеєних між собою на певній відстані шибок. Дистанційна рамка визначає відстань між склом. Типовими є однокамерні, двокамерні та трикамерні склопакети. Наприклад, двокамерний склопакет має три скла, що утворюють дві повітряні камери. За кількістю скла його можна назвати також тришаровим.

Існує два етапи виготовлення (герметизації) склопакета:

  1. за допомогою двостороннього скотчу (або бутіла) скла склеюються між собою через дистанційну рамку. Рамка зроблена з алюмінію чи пластику. На ній розташовані невеликі отвори. Заздалегідь усередину рамки засипають гранульований осушувач (молекулярне сито), який поглинає вологу із простору між шибками;
  2. отриманий склопакет герметизують по периметру тіоколом, полісульфідною мастикою.

Це те, що стосується виготовлення склопакету. Тепер поговоримо трохи про його заміну.

Часто виникає питання про заміну лише одного скла. Це недоцільно. Таку операцію проводять, якщо склопакет було розбито на виробництві, та й то, коли інтенсивність роботи цеху невисока.

Якщо ж розбите встановлене вікно в процесі експлуатації, його змінюють повністю - це і дешевше, і простіше. Адже вікно – це не шафа, її потрібно зняти, відвезти на завод, поміняти скло, загерметизувати, висушити та привезти назад.

Перед заміною склопакета потрібно зробити його виміри, відповідно до яких буде виготовлено новий.

До виміру склопакета слід підійти відповідально, щоб потім не засмучуватися через викинуті гроші. Краще цю роботу довірити професійному замірнику, який зможе виміряти не лише товщину та ширину, але й визначити з якого скла було зроблено склопакет.

Якщо Ви дбаєте про безпеку, то уникнути наслідків головної особливості скла – крихкості, можна використовуючи скло особливого типу (броньоване), або спеціальні плівки.

Найміцнішими є загартоване скло та триплекс.

Триплекс - це тришарове скло, в якому середнім шаром є плівка. Його перевагами є травмобезпека та звукоізоляція.

Захисні плівки - недорогий, але досить прийнятний варіант. До речі, нанесення плівки набагато ефективніше, ніж встановлення ґрат на вікна. Розбити таке вікно досить проблематично, а ефект від використання виходить комплексним.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1461 | Добавил: biuro | Теги: заміна, склопакет | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar