Главная » 2022 » Жовтень » 5 » Робимо своїми руками жалюзі для вікон
20:02
Робимо своїми руками жалюзі для вікон

жалюзі вікно Перший пік популярності такого предмета інтер'єру, як жалюзі, припав на 90-ті роки. З тих пір вони кілька разів з'являлися і зникали на ринку домашнього начиння, а ціна на них незмінно падала. Сьогодні вона впала настільки низько, що жалюзі перестали бути розкішшю, майже кожен може собі дозволити цей предмет ужитку.

Однак, якщо вам хочеться чогось незвичайного, чогось унікального, чогось зробленого власними руками, недостатньо просто піти в магазин і купити жалюзі. Зробіть їх своїми руками! Ця стаття розповість як саме.

Процес виготовлення жалюзі не набагато складніший за процес виготовлення штор або гардин. Головний камінь спотикання тут – розсувний механізм. На жаль, виготовити його в домашніх умовах досить проблематично, тому спробуємо обійтися без нього. Звичайно, рухатися фальшиві жалюзі не зможуть, але з декоративною функцією впораються на відмінно. Що може бути краще такого вдалого поєднання класичного та ділового стилів.

Почнемо із матеріалу. В принципі, підійде будь-яка тканина, яка поєднується з інтер'єром вашого приміщення. Також важливо, щоб колір матеріалу добре поєднувався з кольором гардин, які ви оберете. Універсальні гардини – напівпрозорі.

жалюзі вікно

Виміряйте ширину і довжину вікна. Отримані дані ми використовуємо, коли малюватимемо шаблон майбутнього виробу на папері. Він, до речі, має бути в натуральну величину. Шаблон потрібно намалювати та вирізати. Далі більше:

  • розріжте форму. Від того, як ви це зробите, залежить те, як будуть розташовані жалюзі;
  • візьміть полотно і складіть вдвічі. Розташуйте на столі так, щоб вам було зручно;
  • кладіть стрічки лицьовою стороною всередину, а потім підшивайте. Невеликий край потрібно залишити безстроковим, ми використовуємо цей проміжок, щоб вивернути полотно виворотом усередину. Коли всі маніпуляції будуть зроблені, полотно можна прошити остаточно;
  • вибрана нами модель не передбачає наявності складання, тому що ширина жалюзі точно відповідає ширині карниза;
  • верхню частину жалюзі можна обшити тасьмою, туди потім кріпляться пластини жалюзі. До кожної з них кріпиться зав'язка та ще одна декоративна тасьма;
  • карниз слід взяти для двох рядів. Жалюзі навішуватимемо на зовнішній ряд, а кріпити за допомогою зав'язок.

При бажанні карниз можна закрити багетом, який добре доповнить зовнішній вигляд жалюзі.

От і все. Як бачимо, зробити своїми руками жалюзі для вікон - не так вже й складно.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1471 | Добавил: biuro | Теги: вікно, жалюзі | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar