Главная » 2022 » Грудень » 1 » Що вибрати для стін: штукатурка чи шпалери
15:31
Що вибрати для стін: штукатурка чи шпалери

штукатурка Перед початком ремонту потрібно вибрати покриття для стін. До недавнього часу вважалося, що шпалери виглядають набагато вражаюче, ніж гіпс. Але насправді штукатурка виглядає не менш красиво на стінах і дуже відрізняється. В даний час гіпс - це складна сіра маса, яка покриває стіни. Нова концепція "декоративної штукатурки" увійшла до нашого життя. Це екологічний матеріал і служить набагато довше, ніж шпалери, приблизно 30-60 років. Адже шпалери протримаються максимум 20 років. Крім того, для вставлення стін вам потрібно вирівнятись до ідеального стану, а для гіпсу - це абсолютно не потрібно.

Використовуючи штукатурку, ви можете зробити стіни оригінальними та яскравими. Якщо ви наклеїте паперові шпалери, вони можуть легко порватися, а також погіршуватися, коли вода на них потрапляє. Якщо ви використовуєте текстильні шпалери, вам потрібно бути готовим до того, що пил постійно накопичується на них. Мити шпалери, звичайно, краще, їх можна промити. Але досить важко приклеїти їх на стіну. І поверхня, до якої вони будуть клеїтися, повинна бути рівномірною і дуже сухою. Якщо шпалери браковані, то може утворюватися цвіль, що дуже шкідливо для людського тіла. Що стосується ціни цих двох матеріалів, то, звичайно, шпалери - це бюджетний варіант. І у випадку їхнього пошкодження чи косметичного ремонту вам не доведеться витрачати багато грошей та зусиль.

Але використання штукатурки коштуватиме дорого. Так, і вам доведеться витратити гроші на оплату послуг фахівця, оскільки навряд чи ви можете зробити декоративну штукатурку на стінах.

Яка краща штукатурка порівняно з шпалерами?

По-перше, матеріал, з якого виготовляється штукатурка - це пластичний матеріал. І завдяки цьому ви можете створити красиві та оригінальні поверхні.

По-друге, при використанні штукатурки на стінах не буде швів.

По-третє, мити такі стіни дуже легко.

По -четверте, цей матеріал досить стійкий до механічних впливів.

По-п'яте, вам не потрібно конкретно якось підготувлювати поверхню до застосування штукатурки (тобто вирівняти).

По-шосте, гіпс має ефект, що поглинає звук.

Які переваги шпалер?

По-перше, під час наклеювання шпалер вам не потрібно витрачати багато грошей і часу.

По-друге, не потрібно витрачати гроші на послуги професіоналів, ви можете безпечно зробити все своїми руками.

По-третє, за допомогою шпалер ви можете приховати дефекти.

шпалери

По-четверте, на будівельному ринку ви можете знайти величезну кількість різних типів, кольорів та текстури шпалер. Що дозволяє робити стіни для будь-якого оздоблювального матеріалу.

А може, є шпалери, які можуть конкурувати з штукатуркою?

Насправді такі шпалери існують, і їх називають рідкими шпалерами. При нанесенні рідких шпалер на стіну, у разі пошкодження будь-якої секції стіни, маса, з якої виготовляються такі шпалери, може бути видалена та повторно застосована.

Переваги рідких шпалер:

  • при нанесенні рідких шпалер не потрібно вирівняти стіни до ідеального стану;
  • рідку масу можна наносити як на горизонтальні поверхні, так і на вертикалі;
  • ці шпалери не мають пустот, що дозволяє зробити стіну міцною і заповнювати будь-які тріщини;
  • крім того, такі шпалери мають звукоізоляційні властивості та теплоізоляцію;
  • вони також мають властивість поглинання вологи;
  • застосовуючи такі шпалери на стіну, вам не потрібно мати жодних навичок, приємно працювати з цим матеріалом.

Який матеріал використовувати в його квартирі вирішує сам споживач. Найкращий варіант, на думку більшості дизайнерів - це той, в якому гіпс використовується в поєднанні з шпалерами. За допомогою цього поєднання можна досягти приголомшливого успіху. Якщо ми розглянемо у відсотковому співвідношенні, то краще зробити 75% штукатурки та 25% шпалер.

Категория: Ремонт | Просмотров: 1641 | Добавил: biuro | Теги: стіна, штукатурка, шпалери | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar