Главная » 2022 » Вересень » 14 » Шпалери для дитячої кімнати дитини: поради щодо вибору
15:15
Шпалери для дитячої кімнати дитини: поради щодо вибору

Які шпалери вибрати в дитячу

шпалери дитяча кімната Давайте поговоримо саме про умови вибору, адже асортимент на ринку шпалер дійсно величезний, але не варто купувати все, що в руки стрибнуло.

Матеріал

Насамперед зупинимося на матеріалі. Для себе вирішимо, що він повинен бути недорогим або дуже зносостійким, екологічно чистим і травмобезпечним.

Вінілові шпалери

Якщо ви хочете вибрати шпалери для дитини, то перше, що вам запропонують - це вінілові шпалери. Товар в міру зносостійкий, досить недорогий і про нього точно не подряпаєшся, але в екологічному плані вініл для дитячої - не найкращий вибір.

Флізелінові шпалери

До цього матеріалу в плані екології жодних претензій немає, ось тільки ціна "кусається". У зв'язку з цим у приміщеннях для дітей використовувати непрактично.

Паперові шпалери

Дешевий (якщо, звичайно, це не американський колекційний продукт) практичний екологічно чистий матеріал, який легко зіпсувати, але недорого замінити. Широка палітра кольорів та оригінальних малюнків дозволяє створювати з паперових шпалер практично будь-який інтер'єр.

Рідкі шпалери

Порівняно новий вид покриття, який незважаючи на всі свої плюси, не відрізняється доступною ціною, але має одну незаперечну перевагу – можливість часткового ремонту. Будь-яку дефектну ділянку можна розмочити, видалити шпателем і на місце дірки нанести нові шпалери при цьому латка залишиться непомітна. Рекомендуються для дитячих кімнат!

Колір

За що покупці і люблять шпалери, так це багато готових оригінальних кольорів і малюнків здатних оживати будь-який інтер'єр, але тут існують і певні складності. Шпалери, як і ліжко без власника не вибирають, тобто малюнок доведеться узгоджувати з вашою дитиною. А ще слід знати, що з віком уподобання змінюються, і ті "рюшки" і звірятка, які порадують ваше чадо в 9-10 років, в 13-14 викличуть лише роздратування, а то й просто комплекси.

Порада: якщо ви не збираєтеся змінювати шпалери через кожні 2-3 роки, вибирайте нейтральні малюнки, не прив'язані до будь-якої вікової групи.

шпалери дитяча кімната

А ще слід пам'ятати, що якщо ви вирішили підібрати шпалери для дитячої кімнати, то одним їх виглядом ніяк не обійдешся. У такому приміщенні існує щонайменше три зони:

  1. ігрова зона;
  2. зона відпочинку;
  3. місце навчання.

І кожен цільовий простір необхідно виділити своїм кольором та своїм малюнком.

Словом, нелегка справа вибирати шпалери в кімнату свого малюка. Сподіваюся, зібрана нами інформація хоч трохи допомогла вам у цьому питанні.

Категория: Дизайн | Просмотров: 1811 | Добавил: biuro | Теги: Дитяча, Кімната, шпалери | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar