Главная » 2022 » Жовтень » 26 » Сходи в інтер'єрі: конструкція сходового механізму
15:32
Сходи в інтер'єрі: конструкція сходового механізму

сходи інтер'єр Сходи бувають вже готовими, цілісними конструкціями, виготовленими за певними розмірами. Їх просто привозять до будинку та ставлять у відповідному місці. Бувають сходи збірні, їх збирають на місці, монтується основа із залізобетонних маршів, без поручнів. Потім покривають їх відповідним для цих цілей матеріалом і споруджують перила. Часто, господарі будинку, де встановлюються сходи, планують, з чого вони будуть зроблені, і як виглядатиме в останню чергу, після оздоблення будинку.

Сходи в інтер'єрі будинку

Сходи повинні відповідати стилю інтер'єру, і справа навіть не в смаку, а в конструктивних особливостях сходів, вони є транспортною магістраллю і не повинні псувати інтер'єру. Щаблі можуть бути з мармуру, граніту, керамічної плитки. Із керамічної плитки можна створити візерунки. Скляні щаблі це вишукування моди, своєрідний шик. Дерев'яні сходи можна зробити так само візерунчастими, із тонованого дерева, простого дерева.

Дуже цікаве поєднання дерева з металом чи каменем. У спорудженні сходових огорож вдаються до різних металів, у тому числі латуні. З неї роблять стійки, вона добре шліфується, а також поручні. Використовують і сталеві деталі поручні та стійки з нержавіючої сталі, особливо це актуально у гвинтових сходах, також використовують алюміній, що не піддається корозії металу. З нього можна виготовити будь-які поручні, стійки, причому різного кольору.

Є ще й ковані огорожі. Вони звичайно дорогі, але красиві, створюються за індивідуальним замовленням, балясини виконані різними декораціями, за смаком та ціною споживача. Багаті люди вважають за краще замовляти дизайнерів для виготовлення сходів особливо із художнім смаком. Такі сходи – витвір мистецтва, багато хто звертається до французьких майстрів. Не дивлячись на різноманіття матеріалів для виготовлення сходів, що використовуються, є свої нюанси, що слід робити, а що ні. Як гармоніюють сходи з інтер'єром будинку. І в цьому допоможуть, безумовно, професіонали своєї справи, вони ж спроектують та виконають усі роботи.

Сходи - особливий вид споруд, що виконує певну роль: "підйом/спуск" при виконанні будь-яких робіт, частіше будівельних. Всі сходи поділяються на 2 типи: особливого призначення та міжповерхові. При згадці слово "сходи", в голові народжуються асоціації зі сходами, що з'єднують поверхи будівлі. Подібними сходами, більшій кількості населення Землі доводиться стикатися кілька разів на день, тому надзвичайно важлива зручність їх експлуатації. Що входить у це поняття: ширина сходового проходу, кут спуску/підйому, наявність/відсутність поворотів на даній ділянці, безпека сходових прольотів.

Механізм сходів

Звичайно, зручність використання насамперед залежить від кута сходового підйому. Більш зручним є варіант, коли кут сходового спуску/підйому знаходиться в діапазоні 35-40 градусів. Підйомна крутість безпосередньо співвідноситься з двома складовими: ширина та висота кроку. Більш круті сходи займають менше місця. Для зручних (пологих) сходів, навпаки потрібно якомога більше вільного простору. Тому, власнику сходів часто доводиться вирішувати досить складне завдання: або зручні сходи, що займають багато місця, або мініатюрні, але незручні.

Необхідно пам'ятати: сходи понад 35-40 градусів – спеціальні, менше 20 градусів – пандус, понад 45 градусів – розкладні (приставні). Якщо крутість сходів становить 40 і більше градусів, то спуск стає незручним. Здійснення спуску зі сходів понад 45 градусів, робиться спиною догори. Без сумнівів, подібні сходи не зручні у побуті для щоденного застосування. Стандартними є значення: квартира, будинок із єдиною родиною – 1 метр і більше. 80 см при звичайній конфігурації, якщо вона стоїть біля стінки, не більше 80 см тільки сходи-помічниці (наприклад, горищні).

сходи інтер'єр

Справжньою окрасою кожного будинку можуть стати сходи (120 см), а ще вони дуже зручні у застосуванні. Виключаючи прямі сходи, всі сходові конструкції мають повороти, гвинтові складаються виключно з одних поворотів. Зробити сходовий поворот не складно, проте все має бути зроблено з особливою точністю. Простий метод – здійснення повороту у вигляді майданчика, але це не завжди можливо. Трикутний (забіжний) поворот розповсюджується в індивідуальних будинках. Три кутові щаблі в даному випадку – оптимальна кількість у цьому випадку.

Для більшої безпеки сходи обладнують поручнями, балясинами, поручнями. Їх висота становить близько 90 см. Відстань між стовпчиками, балясинами – приблизно 15 см. Міцність огородження має бути дуже високою.

Категория: Стройка | Просмотров: 1451 | Добавил: biuro | Теги: конструкція, механізм, сходи, інтер'єр | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar