Главная » 2023 » Січень » 29 » Таунхаус: що це таке?
10:50
Таунхаус: що це таке?

Цей давно відомий вид нерухомості в багатьох країнах Заходу лише в останні десятиліття оформився в окремий сегмент на вітчизняному ринку і швидко став одним з лідерів попиту.

Попри те, що перекладається це слово як "міський будинок", у нас житлові комплекси цієї категорії найчастіше будуються у передмісті, за 20–30 км від центру мегаполісу. Таунхаусом ми називаємо відокремлену секцію, квартиру в блоковому 2-3 поверховому будинку з самостійним входом, місцем паркування або гаражем і часткою прибудинкової території величиною в 0,6-3 сотки.

З чого будують таунхауси? З сучасних матеріалів, що використовуються при будівництві котеджів та інших багатоквартирних будівель: цегли, газо- та пінобетонних блоків, технології зведення таких об'єктів мають свою специфіку.

Особливим попитом користуються житла класу "економ": за ціною їх можна порівняти з квартирами в спальних районах при більшій площі, вільному плануванні та бонусах у вигляді місця для паркування, наявності підвалу або горища, можливості жити в тісному контакті з природою. Що таке дуплекси: це таунхауси, що складаються лише з двох блоків, котеджі, що належать двом родинам.

Особливості вибору та оформлення

У законодавстві все ще немає загальноприйнятого визначення поняття "таунхаус", багатоквартирна ця будова чи індивідуальна. Цей недолік може породити певні складнощі при реєстрації власності на житло і земельний наділ, з'ясувати правовий статус об'єкта варто ще перед підписанням угоди про придбання, а також перевірити дозвіл на будівництво та його якість.

Перевірку краще доручити спеціалісту, не орієнтуватися на фото чи словесні описи. Блокові будинки можуть бути зведені тільки на землі під малоповерхові будови.

Крім перевірки документації під час купівлі те, на що слід звернути увагу:

  • формальний статус земельного наділу;
  • якість перегородок, ізоляційних матеріалів;
  • наявність підведених комунікацій;
  • відкоригувати рахунки з комунальних послуг.

Що робити після придбання залежить від специфіки кожного конкретного випадку, але завжди потрібно актуалізувати рахунки за всі послуги та переоформити договори на своє ім'я негайно. Від юридичної чистоти документів залежатиме і ліквідність інвестиції.

Категория: Стройка | Просмотров: 1541 | Добавил: biuro | Теги: таунхаус | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar