Главная » 2022 » Вересень » 24 » Технології будівництва: дерев'яний нагель
08:05
Технології будівництва: дерев'яний нагель

дерев'яний нагель Дерев'яний нагель є невід'ємною частиною дерев'яного будинку з бруса, тому що саме він служить для стяжки брусів між собою і надає жорсткості дерев'яній стіні. На жаль, багато хто не знає, що таке нагель і як правильно його встановлювати, і тому роблять критичні помилки в будівництві, давайте розберемося в усьому по порядку.

Перше, з чим потрібно розібратися - що ж таке дерев'яний нагель. Нагель є дерев'яним стрижнем циліндричної форми. Довжина нагелю залежить від товщини бруса, а діаметр від ширини бруса. Так для стіни із бруса 180 на 180 мм використовуються нагелі довжиною приблизно 220-250 мм, діаметром приблизно 30-35 мм.

Другим моментом є порода дерева, з якого виготовлені нагелі. Вважається, що нагель повинен бути з твердішої породи дерева, якщо Ви використовуєте сосновий брус, то нагеля повинні бути як мінімум з берези, а найкраще з осики.

Як правило прийнято використовувати циліндричні нагелі, але можна застосовувати і дерев'яні, головне пам'ятати, що брус по нагелю повинен ковзати вниз, тому діаметр отвору повинен бути на міліметр більше ніж нагель, це дозволить будинку дати нормальну усадку і не станеться перекосу стін.

Можу сказати з власного досвіду, що я використовував квадратні нагеля, кути трохи зістругував сокирою, а кінчик трохи загострював. Якщо виготовляти нагеля самостійно, їх реально виготовити за 3-4 години на весь будинок.

Тепер давайте розберемося в якому порядку розташовувати нагеля в стіні будинку, тут я наведу малюнок, з якого стане все зрозуміло. Головне пам'ятати, що нагеля необхідно поглиблювати в брус на 3-4 сантиметри, ця відстань необхідна для усадки будинку, якщо його не залишити, тоді будинок не даватиме усадку на цьому місці, і станеться перекіс будинку.

дерев'яний нагель

Також для зручності раджу свердлити отвори під нагеля до укладання клоччя, так як вони намотуватиметься на свердло, тобто укладаємо другий брус, просвердлюємо отвори, прибираємо брус, стель клоччя, проробивши в ній отвори під нагеля і укладаємо другий брус і тільки після цього приступаємо до забивання нагелів.

Ну ось в принципі і все що потрібно знати про дерев'яні нагелі, їхнє виготовлення та монтаж.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1541 | Добавил: biuro | Теги: будівництво, дерев'яний, Нагель | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar