Главная » 2023 » Березень » 20 » Типи засобів для зовнішніх робіт по дереву
21:23
Типи засобів для зовнішніх робіт по дереву

Нанесення засобів для зовнішніх робіт здійснюється з метою захисту та декорування поверхні. Матеріали оберігають масив від шкідників та ультрафіолетових променів, підвищують естетичні якості споруди.

Давайте розглянемо параметри засобів, які слід врахувати, обираючи їх. Подана інформація допоможе при будівництві нового будинку та ремонті існуючої споруди.

Фарби

Фарби для дерев'яних фасадів формують міцну захисну плівку, яка не пропускає повітря. Вона перекриває структуру деревини, має виражений колір.

Фарби по дереву для зовнішніх робіт часто містять додаткові присадки, що підвищують стійкість масиву до гниття, комах-шкідників, вигоряння на сонці та інших зовнішніх факторів. При повторному фарбуванні поверхні потрібно механічне видалення старого покриття (шліфування), що є трудомісткою процедурою.

Олії

Олії для обробки деревини виготовляються з ріпаку та іншої натуральної сировини. Вони проникають у структуру масиву, забезпечують якісний захист зовні та зсередини.

Допускається використання олії для фарбування деревини. Такі продукти містять набір пігментів, що надають поверхні потрібного відтінку.

Лазурі

Декоративні лазурі для дерева – щось середнє між фарбами та оліями. Засіб формує прозору плівку, що підкреслює фактуру та натуральний колір масиву. Лазур для дерева для зовнішніх робіт чудово виглядає на рідкісних породах.

Ґрунтовки

Ґрунтовки по дереву під масляну фарбу досить ефективні. З їхньою допомогою покращується адгезія з основою, продовжується термін служби покриття. Купити ґрунтовку по дереву варто при нанесенні всіх типів фарб.

Просочення

Безбарвні просочення для дерева надають масиву необхідних властивостей. Вони запобігають гниттю та деградації волокон, є надійною перешкодою на шляху шкідників. Продукти вбираються всередину деревини, наносяться перед фарбуванням та іншими маніпуляціями з декорування. Можливе застосування кількох просочень або комбінованих рішень.

Категория: Ремонт | Просмотров: 1321 | Добавил: biuro | Теги: зовнішні, роботи, дерево | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar