Главная » 2019 » Серпень » 23 » Утеплення дерев'яного будинку: зберігаючи головне
07:23
Утеплення дерев'яного будинку: зберігаючи головне

Утеплення дерев'яного будинку: зберігаючи головне

Незважаючи на бурхливий розвиток технологій і прогрес хімічної промисловості, який подарував людству передові матеріали, пристосовані, здавалося б, до будь-якого впливу, дерев'яні будинки не виходять з моди. Котедж з натуральних матеріалів - предмет особливої гордості господаря, який є чимось більшим, ніж просто будинок. У подібній ситуації утеплення дерев'яного будинку - проблема першорядної важливості, від вирішення якої залежить комфорт проживання і довговічність будівлі.

Ретроградна еволюція

Утеплення дерев'яного будинку, як нескладно здогадатися, є проблемою, яка пережила століття. Питанням збереження тепла в оселі задавалися багато поколінь, накопичуючи певний досвід і створюючи цілі течії в цій нелегкій справі. Багато із способів, відкритих нашими предками, використовуються і до цього дня.

Так, наприклад, одним з найбільш поширених варіантів утеплення повністю дерев'яного будинку, узятим з досвіду старших, є облаштування призьби - спеціального теплового буфера, що оберігає будівлю від промерзання в зимові морози, а також захищає жителів цього будинку від протягів. Сама по собі призьба - своєрідна перегородка, що охоплює весь будинок по периметру і створює додатковий бар'єр. За старих часів призьбу робили насипну, тобто між перегородкою і безпосередньо стінами засипали землю, солому або ж інший підручний утеплювач. Найбільш практичні господарі намагалися наповнити призьбу саме скошеною травою: крім того, що вона чудово захищала від холоду, солома також була відмінним кормом для худоби, коли призьбу демонтували після зимових холодів. Втім, іноді призьбу робили на століття: остов збивався міцно і засипався більш дорогим і довговічним наповнювачем. Сучасні призьби зводяться з якісного бруса з використанням пінополістиролу, також відомого як пінопласт, теплової плівки та інших досягнень цивілізації.

Стіни дерев'яного будинку, як найбільш вразливе для протягів і морозів місце, просаджували все тією ж соломою і обмазувалися глиною, яка непогано закриває щілини. Втім, сьогодні подібний варіант навряд чи прийнятний: високі естетичні вимоги, що пред'являються до дерев'яних котеджів, і поширення більш ефективних матеріалів практично звели нанівець використання подібного способу сучасними будівельниками.

Категория: Стройка | Просмотров: 10101 | Добавил: biuro | Теги: будинок, утеплення, дерев'яний | Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
avatar