Главная » 2022 » Серпень » 12 » Ведмедки на ділянці: як самостійно позбутися
20:37
Ведмедки на ділянці: як самостійно позбутися

ведмедка ділянка Ведмедка (капустянка чи вовчок звичайний) – це найлютіший ворог будь-якого дачника. Ці шкідливі комахи щороку завдають великої шкоди врожаю. Вони досить винахідливі і знищують тільки коріння рослин, які плодоносять. Як і всі інші шкідники, особини капустянки досить швидко розмножуються (в середньому одна особина відкладає близько 300 яєць), і якщо вчасно не вжити заходів, то вона нашкодить усім посадженим рослинам на ділянці.

Шкідниця має товстий панцир, завдяки чому просто розчавити її не вийде. Однак вона має досить великі розміри (доросла особина досягає майже 10 см) і тому помітити її простіше за інші паразити. Ця комаха дуже любить вологу і тепло, тому живе на великій глибині під земним покривом.

Така комаха любить поїдати коріння культурних рослин. В основному капустянка завдає шкоди капусті та картоплі, проте скуштувати інші ласощі вона також не проти. Для повного знищення врожаю шкідницям достатньо кількох тижнів. Якщо на вашій ділянці без причини почали псуватися рослини - це говорить про присутність капустянки. У такому разі необхідно ретельно оглянути грядки. Якщо паразит пробрався на ваш город, то ви напевно помітите прориті тунелі.

Як позбутися капустянки на ділянці народними методами

Для того щоб запобігти появі шкідника на своїй ділянці, необхідно кілька разів на рік перекопувати землю. Бажано копати якнайглибше, це збільшить шанси руйнування норок і гнізд капустян.

Соняшникова олія та мильний розчин

Прогнати комаху з нірки можна за допомогою мильного розчину або звичайної олії. Щоб позбутися капустянки на ділянці, потрібно пройтися територією і уважно оглянути землю на наявність тунелів. Після чого необхідно залити заздалегідь підготовлену рідину в кожен з них. Це прожене капустянку зі свого житла, а відкладені нею яйця загинуть.

Боротьба за допомогою гною

Про цей метод боротьби напевно чули багато людей. Він вважається одним із найефективніших і доступних. Для того щоб капустянка повністю покинула вашу ділянку, необхідно проводити профілактику щороку навесні та восени. Для цього на ділянці потрібно викопати ямки приблизно метр завглибшки і залити в них гній. Ведмедки дуже люблять такі місця і обов'язково захочуть їх відвідати.

Як тільки почнуться перші холоди, необхідно розкидати вміст кожної ямки на землі. У цей час капустянка дуже слабка і досить швидко загине на холоді. Але слід пам'ятати, що при боротьбі з капустянкою застосовувати гній як добриво для ділянки не бажано, так як він здатний не просто залучати шкідниць, але і служити їм будинком.

Пивні напої

Комаха дуже любить запахи, що походять від пивних напоїв. Це дає можливість використовувати пиво як приманку. Для цього береться скляна банка або пляшка, яка має вузьке шийку, у неї наливають будь-який пивний напій і закопують у землю. Йдучи на приємний запах, капустянка потрапить у пастку, з якої потім не зможе вибратися. Для того, щоб позбутися капустянки на ділянці, потрібно міняти пляшку щодня.

ведмедка ділянка

Яєчна шкаралупа

Дачники зі стажем упевнені в тому, що капустянка не переносить дотиків з яєчною шкаралупою. Тому багато городників мульчують землю біля посаджених рослин. Такий спосіб захисту відмінно підійде для молоденької розсади, яку шкідники люблять найбільше.

Риб'ячі голови

Весною по всьому периметру ділянки закапайте голови від риби. Через деякий час вони загниють і просочать ґрунт. Ведмедка не виносить такі запахи, і тому не чіпатиме ваш урожай.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1481 | Добавил: biuro | Теги: ведмедка, ділянка | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar