Главная » 2022 » Серпень » 31 » Вікна: які види бувають
00:20
Вікна: які види бувають

вікно Вікна є одним із найважливіших елементів, який сприяє комфортному проживанню у квартирах та будинках. Вони відповідають за освітлення, тепло- і звукоізоляцію, дозволяють насолоджуватися видом природи, що знаходиться за ними. Якщо запитати у кожної людини, які види вікон вона знає, відповідь буде різною. Для одного віконні конструкції поділяються за розміром, типом, для іншого – за матеріалом, з якого вони виготовлені, третій зверне увагу на кількість стулок вікна та товщини склопакета.

Кожна відповідь буде правильною тією чи іншою мірою. Великі та маленькі, пластикові, алюмінієві, дерев'яні, одно- та багатостулкові – все це види вікон. Найчастіше все-таки їх визначають за матеріалом профілю та конструкції.

Отже, є:

  • дерев'яні;
  • пластикові;
  • алюмінієві;
  • комбіновані вікна.

Перші всім добре знайомі, їх використовували давно, в сучасних квартирах і будинках дерев'яні віконні конструкції також не рідкість. Вони є втіленням затишку, своєрідною традицією. Деревина – матеріал:

  • натуральний;
  • екологічний;
  • безпечний;
  • гарний.

Сучасні дерев'яні вікна є елементом престижу. Кращими за функціональними властивостями вважаються вікна з клеєного бруса, вони стійкі до перепадів температур і вологості при дотриманні умов експлуатації, естетично бездоганні, вписуються в будь-який інтер'єр (можуть бути тоновані спеціальними складами для досягнення ідеального відтінку деревини), відмінно виглядають у поєднанні з підлогою паркету.

Пластикові вікна є єдиною конструкцією, яка дозволяє досягти від зовнішньої стіни будинку єдності функції та естетики. ПВХ профіль за всіма параметрами перевершує вікна, виготовлені зі звичайного бруса. Пластикові вікна невибагливі у догляді, мають відмінні теплоізоляційні властивості, просто встановлюються, доступні за ціною. Вони користуються через це попитом.

Термін служби високоякісних конструкцій перевищує 50 років. ПВХ не схильний до розсихання, намокання, корозії, нетоксичний, безпечний. Фізичні властивості матеріалу дозволяють виготовити вікна будь-якої конфігурації. Крім того, пластикові вікна – це не обов'язково білі стандартні рами, сучасні виробники пропонують покупцям широку гаму кольорів. Ламіновані спеціальною плівкою, вікна з ПВХ не відрізняються від дорогих дерев'яних.

вікно

Алюмінієві вікна набули широкого поширення у фасадному дизайні. Конструкції ідеальні для оранжереї, зимового саду, скління лоджії та балкона. Складні та нестандартні конфігурації легко виконати з алюмінієвого гнучкого профілю, це дозволяє втілити у життя будь-які дизайнерські рішення. Застосовуються алюмінієві вікна в основному для фасадного скління тому, що незважаючи на міцність та інші позитивні якості, матеріал, з якого їх виготовляють – холодний. Для збереження домашнього тепла підійдуть вікна інших видів профілю.

Комбіновані вікна створювалися з метою взяти найкраще кожного відомого матеріалу і з'єднати в одній конструкції. Переваг у них дуже багато, а недолік один – висока ціна.

За конструктивною ознакою розрізняють чимало видів вікон. Найпростіше з них, тристулкове, берлінське. З романської культури прийшло до нас вікно біфоріум – конструкція з двох отворів, розділена стовпом чи колоною. У котеджному будівництві дуже популярне віялове вікно, верхня частина якого являє собою кілька ділянок, що утворюють віяло, і широке, аркове тристулкове паладіанське. Додаткове освітлення приміщення дасть розташоване над основним віконним рядом невелике мезонінне вікно.

Прикрасить інтер'єр флорентійське аркове вікно, оформлене у вигляді великої арки, що поєднує безліч маленьких, і вікно "троянда". Розташовують його над входом, конструкція є коло з ажурними плетіннями, що нагадують промені, які поширюються від центру до країв. Кутове вікно називають окутним, маленьке горищне - слуховим. Ніша в стіні, що імітує віконний отвір, відома, як сліпе вікно.

Стандартні та креативні, дерев'яні, металеві, пластикові, арочні, одно- та багатостулкові вікна виконують важливі функції, забезпечують комфортне проживання в приміщенні та дозволяють дивитися на світ крізь ідеально прозоре скло.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1861 | Добавил: biuro | Теги: вікно, вид | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar