Главная » 2022 » Грудень » 29 » Влаштування монолітного фундаменту
12:06
Влаштування монолітного фундаменту

Основою під будинки, господарські споруди може бути монолітний фундамент. Його прийнято вважати універсальним, тому що він відмінно підходить при будівництві будівель на нерівномірних піщаних і пучинистих ґрунтах, торфовищах та подібних. Такий фундамент не схильний до впливу зсуву ґрунтів, і цей процес не відбивається на стабільності конструкції будівлі. Тому його ще називають "плаваючим". Однією з переваг монолітного фундаменту є його невисока вартість, яка, за підрахунками фахівців, становить від загальної вартості будівництва будинку в цілому від 15 до 20%.

монолітний фундамент

Під такий фундамент обов'язково роблять котлован, на дні якого облаштовують піщану подушку, споруджують опалубку, в яку укладають арматурний каркас і заливають бетоном. При цьому кінці арматури обов'язково повинні виступати на поверхню плити, як сполучні елементи зі стінами. Стрижні арматури повинні встановлювати з кроком в 30 см. Після того, як бетонна плита затвердіє, встановлюють опалубку та каркас для стін. Опалубку демонтують лише після затвердіння бетону.

Монолітний фундамент – це конструкція, виконана у вигляді залізобетонної плити, яка пов'язана зі стінами у єдине ціле. У процесі облаштування такої основи застосовується каркасна сітка, укладена в два і більше шари та арматурні стрижні. Нерідко монолітний фундамент одночасно виконує функції цоколя будови. Якщо будівля полегшеної конструкції, то основу можна не заглиблювати та не облаштовувати плиту. Достатньо буде вирити траншею по периметру та під несучі стіни.

монолітний фундамент

Більш надійним та доступним способом монтажу монолітного фундаменту є використання залізобетонних конструкцій. Переваги такого фундаменту в тому, що всі навантаження конструкції розподіляється по ньому рівномірно. Він довговічний, не схильний до видавлювання, а, отже, і руйнування, має високу стійкість до зовнішнього агресивного середовища.

Категория: Стройка | Просмотров: 1551 | Добавил: biuro | Теги: фундамент, монолітний, влаштування | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar