Главная » 2022 » Вересень » 17 » Закладка фундаменту: які будівельні матеріали знадобляться
15:05
Закладка фундаменту: які будівельні матеріали знадобляться

закладка фундамент Для забезпечення міцності та надійності фундаменту насамперед необхідно відповідально підійти до вибору матеріалів для його будівництва. Вибір технології закладки фундаменту, буде він плитним, пальовим або стрічковим, залежить від властивостей ґрунту та обраного проекту будинку. За матеріалом виготовлення фундаменти діляться на прості, бетонні та фундаменти, що поєднують застосування бетону з кам'яною або цегляною кладкою.

Яким би не був ваш вибір, марка бетону, що використовується для будівництва фундаменту, визначає дуже багато. Найбільшу популярність серед будівельників мають фундаменти стрічкового типу. Для території з рівнем ґрунтових вод нижче 1,7 м можна вибрати бетон 200-ї марки. Але при цьому не слід забувати, що при поганому ґрунті варто вибрати марку вище.

Заощаджувати на матеріалі для фундаменту в жодному разі не слід, адже це найважливіша частина споруди. Так що, не сумніваючись, можете замовляти цемент з 300 або навіть 400 бетону. Крім того, при замовленні бетону на заводі, у разі сумнівів у надійності виробника, розумно збільшити обсяг замовлення на 40 відсотків.

Рекомендованою є засипка із щебеню або великого піску. Не слід допускати будь-яких домішок – сміття, пилу чи ґрунту. Забувати про це не варто, треба переконатися, що при виготовленні на ваше замовлення цементу наявність у суміші уламків цегли, щебеню з вапняних порід, глини та дрібного піску абсолютно виключена. Адже такі домішки значно знижують міцність конструкції. Присутність неналежних домішок може згубно позначитися якості затвердіння.

Загальноприйняті пропорції будівельного розчину, які можна порекомендувати будь-якому будівельнику – одну частину цементу змішують із чотирма частинами щебеню та трьома частинами великого піску. Кількість води у суміші має бути такою, щоб розчин не доводилося заливати в опалубку, а можна було б накладати. У жодному разі не слід замовляти цемент про запас. Навіть при зберіганні в спеціально призначеному контейнері якість цементу з часом швидко знижується.

закладка фундамент

Найчастіше доцільним є замовлення бетону на заводі. При недостатній навичці в будівельній справі є небезпека не тільки марно розтратити матеріали, а й побудувати неякісний фундамент. А це досить згубно позначитися на надійності всієї споруди. До того ж готовий бетон із заводу коштує не так уже й багато. Краще довіритись у цьому питанні фахівцям, залишивши собі лише контроль над процесом виготовлення розчину.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1471 | Добавил: biuro | Теги: матеріали, Закладка, фундамент | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar