Главная » 2022 » Вересень » 16 » Заміна вікон на пластикові: що потрібно враховувати
17:25
Заміна вікон на пластикові: що потрібно враховувати

вікно пластикове Практично кожна людина, яка починає ремонт у квартирі, стикається із заміною застарілих вікон. Ось уже приблизно років 15 як на ринку з'явилися пластикові вікна, на сьогоднішній день вони заслужили загальну популярність та любов. Сучасні пластикові вікна практично довговічні при правильному догляді та експлуатації та майже не схильні до впливу навколишнього середовища і порівняно недорогі.

Якщо раніше вони коштували значно дорожче за дерев'яні, то зараз через поширеність їхня ціна нижча за дерев'яні аналоги. При цьому вони позбавлені їхніх недоліків.

Давайте розберемо, з чого вони складаються, як правильно встановлювати пластикові вікна і від чого залежить ціна. Основу, як і у всіх віконних конструкціях, становить:

  • рама;
  • стулки;
  • штапики;
  • склопакети.

Так само важливу роль відіграє фурнітура, яка використовується у віконній конструкції.

Віконна конструкція виготовляється із профілів ПВХ. Профіль ПВХ розділяється перемичками, які надають йому міцності і значно зменшують тепловтрати. Від кількості та розташування цих кишень залежить його стійкість до промерзання. Також у ПВХ профіль вставляється металевий армуючий профіль для надання більшої жорсткості.

Кількість різновидів, як і виробників профілів, дуже велика. Є економ варіанти, промислові або преміум клас. Так само бувають комбіновані профіля, поєднання пластикових та алюмінієвих профілів, алюмінієвих та дерев'яних конструкцій. Ціна на такі конструкції значно вища.

Склопакет також є невід'ємною частиною вікна. Він може бути однокамерним або багатокамерним. В основному в квартирах використовуються 1-2 камерні склопакети. У склопакетах можуть використовуватися різні скла, з напиленням, що підвищує рівень теплоізоляції і відбиває тепло назад у приміщення. Загартовані, або броньовані, все залежить від побажань замовника. Від якості склопакета залежить чи вікно буде промерзати і запітніти. Якщо між склом з'являється запотівання, склопакет не герметичний і слід вимагати його заміни (якщо вікно на гарантії).

Практично всі вікна (якщо вікно не глухе) комплектуються запірною арматурою, яка виготовляється за єдиними європейськими нормами і стандартами. Це ручки, петлі, запірні механізми та інші пристрої, що забезпечують фіксацію, замикання чи відкривання стулок. Від якості фурнітури залежить, наскільки довго вам прослужить вікно, хороша фурнітура повинна бути виконана з якісного та міцного металу. При виборі вікон варто звернути на популярність фірми, а також наявність у них власного виробництва, фурнітуру, що використовується, і наявність фахівців із встановлення вікон.

вікно пластикове

Встановлення вікон можна проводити незалежно від пори року, оскільки сам монтаж займає не більше 3 годин. Існує 2 види монтажу – за ДСТУ та за Технічними умовами (ТУ). Монтаж за ТУ має на увазі найменшу витрату матеріалів (без пароізоляції), що зумовлює його меншу вартість, але при цьому не страждає на якість монтажу.

Монтаж за ДСТУ передбачає тришаровий монтажний шов, зовнішній - паропроникний; теплоізоляції; внутрішній – пароізоляція. Оздоблення зовнішніх укосів при монтажі за ТУ не включено у вартість робіт та оплачується окремо. Після завершення монтажу перевірте, чи все зроблено якісно. Перевірте роботу запірної фурнітури, вона не повинна бути надто тугою. Лише після усунення всіх недоліків підписуйте акт прийнятих робіт.

Категория: Стройка | Просмотров: 1691 | Добавил: biuro | Теги: вікно, заміна, пластикове | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar