Главная » 2022 » Жовтень » 8 » Дерев'яні вікна: які бувають різновиди
18:15
Дерев'яні вікна: які бувають різновиди

Типи вікон можна класифікувати за різною ознакою, у тому числі за принципом побудови конструкції. Конструкція вікна може бути роздільна (кожне скло знаходиться в окремій стулці і не залежить одне від одного) і подвійна (стулки кріпляться одна до одної болтами і утворюють подвійну раму). Іноді зустрічаються рами, що дозволяють відкривати та закривати стулку без використання петель.

Якщо говорити про нашу країну, то був і залишається найпоширенішим роздільний вид вікна, в народі іменований "столяркою". Для його виготовлення використовується цільна деревина та листове скло. Втім, його часто замінюють на готовий склопакет, що дає більшу герметичність. Для ізоляції "столярки" використовують герметичний матеріал (гума чи силікон).

Інший вид, що тільки набирає популярності, – євровікна. Технологія їхнього виготовлення розроблялася в Німеччині. Євровікно являє собою одинарну стулку у вигляді склопакета. Примітно те, що для провітрювання такий тип вікон відкривається тільки на певний кут горизонтальної або вертикальної площини, а кватирки як такі не передбачені.

Матеріал, з якого роблять євровікна – це клеєний брус (3 шари деревини, розташовані так, щоб волокна кожного шару лежали перпендикулярно), дерево, яке вирощується у спеціальних посадках. Ця технологія хороша тим, що не обмежує покупця у виборі товщини рами, яка може бути абсолютно будь-якою.

Фінські вікна - подвійний комплект стулок, в одну з яких вставляється склопакет, а в іншу звичайне листове скло, подібне до того, що використовується в "столярці". Фінські вікна виготовляються як у "вітчизняній" конструкції (3 горизонтальні стулки та кватирка для провітрювання), так і за типом згаданого вище євровікна. Найчастіше матеріал для виготовлення фінських вікон – натуральне дерево або подвійний клеєний брус.

Норвезькі вікна. Замість листового скла використовують склопакет. Можуть бути виготовлені за різними конструкціями і виготовляються з деревини вищих сортів (сосна модрина тощо), які, до того ж, обробляються розчином для переносимості впливу зовнішніх факторів.

норвезькі вікна

Ось лише деякі з існуючих видів вікон, які ви можете зустріти найчастіше. Кожен із них гарний по-своєму, має свої переваги та недоліки. Роблячи вибір, розсудливо оцініть ваші умови та потреби, і лише зваживши всі "за" і "проти" ухваліть рішення про встановлення того чи іншого типу вікна.

Просмотров: 2162 | Добавил: biuro | Теги: декор, вікно, дерев'яне | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar